Dün akşam Şampiyonlar Ligi'nde oynanması gereken Borussia Dortmund - Monaco maçı öncesi yaşanan bombalı saldırının ardından gerçekler gün yüzüne çıkmaya başladı. BBC Türkçe'nin haberine göre Focus, savcıların faşizm karşıtı bir web sitesinde yayınlanan mektubu incelediğini, açıklamada saldırının "futbol kulübünün ırkçı ve Neo-Nazi taraftarlarına karşı yeterince önlem almadığı için" yapıldığının belirtildiğini öne sürdü. Dortmund Emniyet Müdürü Gregor Lange de saldırının doğrudan Borussia Dortmund’u hedef aldığını açıkladı.

Borussia Dortmund'a yönelik bombalı saldırıda iki şüphe araştırılıyor. Alman Focus dergisi, Salı akşamı Borussia Dortmund futbol takımının oyuncularını taşıyan otobüsünü hedef alan saldırıları Anti-Faşist Cephenin üstlendiğini belirten bir mektup yayınlandığını yazdı. Bir diğer iddia ise saldırıyı DEAŞ'ın düzenlediği yönünde... Otobüse yönelik saldırıyla ilgili olarak 1 kişi tutuklandı.

BBC Türkçe'nin haberine göre Focus, savcıların faşizm karşıtı bir web sitesinde yayınlanan mektubu incelediğini, açıklamada saldırının "futbol kulübünün ırkçı ve Neo-Nazi taraftarlarına karşı yeterince önlem almadığı için" yapıldığının belirtildiğini öne sürdü.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Salı akşamı oynanması planlanan Borussia Dortmund-Monaco çeyrek final mücadelesi ilk maçı öncesinde Alman takımının oyuncularını taşıyan otobüsün yakınında üç patlama meydana gelmişti. Patlamada, biri futbolcu iki kişi yaralandı. Sueddeutsche Zeitung gazetesi ise savcıların saldırıda "radikal İslamcı" bağlantısını incelediğini yazdı.

Gazetenin haberine göre, olay yeri yakınında bulunan mektupta saldırının Alman ordusunun Suriye'de DEAŞ'a yönelik operasyonlara destek vermesine karşılık olarak yapıldığı belirtiliyor.

Ancak gazete, mektubun savcıları yanıltmak için bırakılmış olabileceğine de dikkat çekti. Mektubun doğruluğu henüz kanıtlanmadı. Alman savcıların soruşturmayla ilgili gün içerisinde açıklama yapması bekleniyor.

Öte yandan otobüse yönelik saldırıyla ilgili olarak 1 kişi tutuklandı.

'SALDIRI BORUSSİA DORTMUND'A YÖNELİK'

Şampiyonlar Ligi'nde Borussia Dortmund-Monaco maçı öncesi gerçekleştirilen patlamalara ilişkin konuşan Dortmund Emniyet Müdürü Gregor Lange, saldırının doğrudan Borussia Dortmund'u hedef aldığını söyledi. Basın toplantısında saldırıya dair bilgi veren Lange, takımın konakladığı ve maçın oynanacağı Signal Iduna Park'a doğru yola çıktığı otelin çevresinde 19.15 civarında 3 patlama yaşandığını belirtti. Lange, saldırının arka planının somut olarak bilinmediğini dile getirerek patlayıcıların uzmanlar tarafından incelendiğini aktardı.(internetingazetesi)