ABD’li Kargo şirketi olan UPS, drone ile ufuk çizgisini aşmayı başararak Kargo teslimatı yapmak istiyor. Son dönemde oldukça popüler olan dronelar birden fazla alanda biz insanların hayatlarını kolaylaştırmaya devam ediyor. Kargo firmaları ise droneları kullanarak hızlı bir şekilde insanlara kargolarını ulaştırmayı amaçlıyorlar.

ABD’li Kargo firması UPS, bir drone hava yolu sayesinde insanlara kargolarını ulaştırmak için lisans aldı. Şirket, dronelarla Kargo teslimatı yapmak için bir an önce çalışmalara başladı. Bu hizmeti hızlı bir şekilde genişletmek istiyor. ABD de bulunan hastane bölgelerine teslimat götürmeye başladı. Bunun yanında sağlık alanı dışında bulunan müşteriler için de çözümler üretilmeye başlanılacak. UPS Kargo firması yakın zamanda pek çok sektörde bulunan müşterileri için çeşitli maddeleri taşımayı ve operatörlerin de gözle gördüğü ufuk çizgisini de geçerek drone uçurmayı hedefliyorlar.

UPS CEO’su olan David Abney bu konu hakkında açıklamalarda bulundu: Değerli Müşterilerimize daha iyi ve kaliteli hizmet sunabilmek adına çalışmalarımıza hızlı bir şekilde devam ediyoruz dedi. Gelecek zamanda drone’ları kullanabileceğimiz alanları ilerleyen zamanlarda siz değerli müşterilerimizle paylaşacağız dedi.