Kahramanmaraş merkezli 10 ili sarsan iki depremin ardından dünyanın dört bir yanından gelen arama-kurtarma ekiplerinin bazıları çalışmalarını tamamladı. Çalışmalarını tamamlayan Yunanistan, Tayvan ve İspanya kurtarma ekipleri evlerine dönüyor.

 

 

Kahramanmaraş merkezli 10 ili sarsan iki depremin ardından dünyanın dört bir yanından gelen arama-kurtarma ekipleri Türkiye’den ayrılıyor. Çalışmalarını tamamlayan Yunanistan, Tayvan ve İspanya kurtarma ekipleri evlerine dönüyor.

 

Yunanistan Özel Afet Müdahale Birimi (EMAK) İtfaiye Basın Sözcüsü Giannis Artopios, Yunan basınına yaptığı açıklamada, "Bugün 2 ekip askeri uçakla bölgeden ayrılacak. Araçlar ve teçhizatlar ise sivil bir uçakla taşınacak" denildi.

 

Daha sonra USAR’ın resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Çok zor günler geçirdik. Türkiye vatandaşları ve kurtarma ekipleriyle ortak görevler yaptık. Ruhumuzda acı var ama verilen görevleri tamamladıktan sonra İspanya'ya dönmek zorundayız. Türkiye'den kardeşlerimiz, kalbimizdesiniz.” ifadeleri kullanıldı.

 

Güllerle uğurlanan ekiplere sosyal medyada teşekkür mesajları yağdı. Minnettarız!