Türkiye’nin önemli düşünürlerinden Oruç Aruoba 72 yaşında hayatını kaybetti. 

Akademisyen olarak başladığı kariyerine yazar, şair ve felsefeci olarak devam eden Oruç Aruoba, 72 yaşında vefat etti.

Aruoba'nın eserlerini okurlarla buluşturan Metis Yayınlarının sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Sevgili Oruç Aruoba'yı kaybetmenin büyük üzüntüsünü yaşıyoruz. Ailesine, sevenlerine, okurlarına başsağlığı dileriz" ifadeleri kullanıldı.

Oruç Aruoba kimdir?
Felsefeci, çevirmen ve şair Aruoba, 14 Temmuz 1948'de Kocaeli'nde doğdu.

Aruoba, TED Ankara Koleji'nin ardından Hacettepe Üniversitesi Psikoloji bölümünde lisans ve yüksek lisansını tamamladı.

Yine aynı üniversitede felsefe bilim uzmanı olan Aruoba, 1972-1983'de öğretim üyesi olarak görev yaptı ve felsefe bölümünde doktorasını tamamladı.

Aruoba, daha sonraki yıllarda basın kuruluşlarında çeşitli görevler aldı, serbest yazarlık ve çevirmenlik yaptı.

David Hume, Friedrich Nietzsche, Ludwig Wittgenstein, Rainer Maria Rilke ve Paul Celan gibi yazarlardan çeviriler yapan Auroba, felsefe ve kültür alanında yazılarını, Oluşum, Arayış, Mor Köpük, Defter, Varlık, Gösteri dergileri ile Milliyet ve Cumhuriyet gazetelerinde yayımladı.

Aruoba'nın çevirilerinin yanı sıra eserleri arasında, 'Sayıklamalar', 'Kesik Esin/tiler', 'Geç Gelen Ağıtlar', 'Ne ki Hiç', 'Ne-Otuzaltı Tanzaku', 'Zilif', 'Doğançay'ın Çınarları' başlıklı şiir kitapları ve 'David Hume'un Bilgi Görüşünde Kesinlik', 'Nesnenin Bağlantısallığı', 'De ki İşte', 'Tümceler', 'Hani', 'Uzak' ve 'Benlik' gibi deneme kitapları da yer alıyor.