Yenilenen 23 Haziran İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi kazanan Ekrem İmamoğlu mazbatasını almasının ardından İBB'deki görevi devraldı. İmamoğlu devir teslim töreninin ardından makamda kur'an ve dua ile göreve başladı.

Beylikdüzü Belediye Başkanı seçildiğinde de aynı şekilde göreve başlaığını dile getiren Ekrem İmamoğlu Büyükşehir Belediyesinde de bu geleneğini bozmadı.

İmamoğlu, sosyal medya hesabında bu anları paylaştı. Yeni bir başlangıç sloganıyla göreve başlayan Ekrem İmamoğlu, "2014’de Beylikdüzü Belediye Başkanı seçildiğimde olduğu gibi, bugün de İBB makamında dualarımızı ederek göreve başladık. Allah mahcup etmesin." ifadelerini kullandı.

İstanbullu vatandaşlar da twitter hesaplarından İBB'nin yeni başkanı İmamoğlu'na tebrik mesajı yağdırdılar. Profillerinde yıldırım ikonu bulunan bazı kullanıcılar Ak Partili olduklarını belirterek Ekrem İmamoğlu'na başarı dileklerini ilettiler.

Ekrem İmamoğlu görevi devralmasının ardından Saraçhane İBB binası önünde kendisini bekleyen büyük kalabalığa seslenerek görevi alıktan sonraki ilk mitingini gerçekleştirmiş oldu.
Uzun süredir başkanını bekleyen İBB'de İmamoğlunu biriken işlerden dolayı yoğun bir mesai bekliyor.

 

demokrasigazetesi.com