Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın Fırat Kalkanı harekâtına ilişkin olarak, 'El Bab'da artık operasyonun bittiğini' söylediği ileri sürüldü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Bahreyn, Suudi Arabistan ve Katar'ı kapsayan Körfez ülkeleri ziyaretine katılan Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın Fırat Kalkanı harekâtına ilişkin olarak, 'El Bab'da artık operasyonun bittiğini' söylediği iddia edildi.

Sabah Gazetesi Ankara Temsilcisi Okan Müderrisoğlu, "Şehir merkezinde sivil kayıp verilmemesi için hassas davranılıyor. Harekâtın Rakka güzergâhı ise koalisyonla askeri koordinasyon ve maliyete katlanma meselesi" ifadesini kullandı.

Müderrisoğlu'nun Sabah'ta 'Körfez'den izlenimler' başlığıyla yayımlanan (16 Şubat 2017) yazısından bazı bölümler şöyle:

"Cumhurbaşkanımızın temaslarına eşlik eden heyetten edindiğim kısa notlarla yazıyı noktalayalım…

ABD ile ilişkilerde Başkan Trump döneminde, FETÖ ve PKK terörü ile mücadelede pozitif ilerleme sağlanabileceği beklentisi hâkim. ABD politikaları yeniden tasarlanırken mart bitmeden Erdoğan-Trump görüşmesi yapılması halinde, pek çok etkileşimi de beraberinde getirecek.

TÜRKİYE-RUSYA İLİŞKİLERİ

Türkiye- Rusya ilişkileri de çok güçlü zeminde ilerliyor. Mart başına Moskova'da Üst Düzey İşbirliği Toplantısı planlanıyor. Suriye'deki rejim unsurları ve mezhep içerikli milis grupları, iki ülke yakınlaşmasını sabote edecek girişimlerde bulunmayı sürdürüyor.

'EL BAB'DA ARTIK OPERASYON BİTTİ'

El Bab'da artık operasyon bitti. Şehir merkezinde sivil kayıp verilmemesi için hassas davranılıyor. Harekâtın Rakka güzergâhı ise koalisyonla askeri koordinasyon ve maliyete katlanma meselesi."(mynet)