SpaceX ve Tesla’nın CEO’su olan ve aynı zamanda dünyanın en zengin insanlarından biri olarak lanse edilen Elon Musk, sıradaki büyük hedefi Twitter'ın tamamen sahibi olmak. Bu sebeple Twitter ile aylarca süren yasal bir savaşın içine girdi. Bu konuya dair Twitter çalışanlarını korkutan yeni planları ortaya çıktı. İşte o haberin detayları..

Habertürk'teki habere göre;   Twitter, Elon Musk'ın 44 milyar dolarlık satın alma teklifini kabul ettiğini resmen doğruladı. 2022'nin sonunda gerçekleşmesi beklenen büyük anlaşma tamamlandığında ise Twitter'ın halka açık bir şirket olarak varlığı sona erecek ve tamamen Elon Musk'a ait özel bir şirket olacak. Twitter'ın ne gibi değişiklere gideceğini ise elbette ki zaman gösterecek. Ancak Elon Musk'ın Twitter için planladığı genel amacı , platformun düşük kâr marjını yeniden yükseltmek. Musk’ın, Twitter’ı satın alma anlaşmasındaki dikkat çeken bir diğer önemli  başlık ise şirketin 7.500 çalışanını yaklaşık yüzde 75’ini işten çıkaracağı yönündeki açıklaması... 

 

ÇALIŞANLARIN İŞ YÜKÜ ARTACAK

 

Elon Musk, kişisel Twitter hesabından paylaştığı bir mesaj ile şirket çalışanlarında endişe yarattı. “Çalışanların iş yapış etikleri aşırı olacak, fakat benim kendime uyguladığımdan daha az” diyen Musk, çalışanların iş yükünün aşırı derecede artacağının sinyalini verdi.

 

İŞTEN ÇIKARMA YOK

 

Elon Musk'ın bu açıklamasıyla Twitter çalışanlarını adeta korkuttu. Zaten Twitter son dönemlerde işe alımları durduğunu açıklamıştı. Hatta Twitter'ın iş gücünün en az dörtte birinin ayrılmak zorunda kalacağı söyleniyordu. Fakat şirketin insan kaynakları departmanı tarafından yapılan açıklamada, “Şirket genelinde işten çıkarma planları yok” denildi.