Elon Musk yapmış olduğu paylaşımlarla, işiyle, servetiyle kısacası her anlamda zaten medyanın gündemindeydi. Öyle ki Twitter'ın yeni patronu olduktan sonra daha çok konuşulmaya başlandı.  Bu sefer konumuz Mavi Tik .  Bu tike sahip olan kullanıcıların belli bir tutara göre ücretlendirilimesiyle yeni bir adım atıldı. İşte o haberi detayları... 

 

Habertürk'teki habere göre; Twitter'ın yeni sahibi Elon Musk, Twitter'da bir yeniliğe daha imza atıyor. Mavi Tik'in ücretli olacağını dile getiren Musk, belirlenen fiyatın ülkelerin satın alma gücüne göre ayarlanacağını belirtti. Musk, Twitter’ı satın almasının akabinde şirketin CEO’su dahil dört üst yöneticiyi işten çıkarmıştı. Bu gelişmelerin ardından Twitter’da yine değişikliğe gidileceğini açıkladı. 

 

Peki Mavi Tik Ne Kadar ? 

 

Elon Musk, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, "Twitter'ın şimdiki mavi tiki olmayanlar için devrede olan lord ve köylü sistemi saçmalık. Güç insanlara geçmeli. Mavi için aylık 8 dolar ödenecek. Ayrıca bu fiyatın ülkelerin satın alma güçlerine göre farklı olacağını belirtti". Bu fiyat ile sunulacak Blue aboneliğinde ayrıca şu özelliklerin olacağını duyurdu: 

 

- İstenmeyen e-posta/dolandırıcılığı yenmek için gerekli olan yanıtlarda, bahsetmelerde ve aramada öncelik

- Uzun video ve ses yayınlama yeteneği

- Yarısı kadar reklam görüleceğini aktardı.

 

Musk, "Bu yöntemle içerik üreticilerini ödüllendirmesi için Twitter'a bir gelir kapısı açılacak" ifadesine yer verdi.