Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin Açıkladı!

 

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin Türkiye Emekliler Derneği’nde açıklamalarda bulundu. 

 

Hürriyet’in aktardığına göre, Bakan Bilgin Emekli maaşları ve emekli bayram ikramiyeleriyle ilişkin düzenlemelerin  Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulacağını aktardı.

 

Bakan Bilgin yaptığı açıklamada, emekli maaşları ile ilgili, "5 bin 500 liraya yükselttiğimiz en düşük emekli aylığının yetersiz kaldığını birlikte gördük. Ben de aynı fikirdeyim. Bununla ilgili alternatif çalışmalarımızı yaptık. En düşük emekli maaşını yükselteceğimiz alternatif modellerimiz var. Ayrıca bayram ikramiyeleri var, bunları birlikte değerlendiren bir alternatif çalışmamız var. Emeklilere rahat nefes aldıracak, hiç olmazsa bu yıkıcı enflasyon şartlarını ortadan kaldıracak düzenlemeyi ayrıntılı şekilde zaten ben çalıştım. Depremin etkisi ve depremdeki çalışmalardan dolayı ertelenmiş oldu; ama bu hafta içerisinde ya da en geç önümüzdeki hafa başında Sayın Cumhurbaşkanımıza arz edeceğim" ifadelerini kullandı.

 

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün de hayat şartlarının zorlaştığını belirterek emeklilerin aylıklarının ve ikramiyelerinin artırılması gerektiği konusunda Bakan Bilgin’den destek istedi.