Qualcomm’un Hawaii etkinliğinde Quick Charge 4+ tanıtılmıştı. Ama Quick Charge 4+’ün ilk olarak hangi telefonda kullanılacağını söylememişlerdi. Son çıkan bilgilere göre Quick Charge 4+ ilk olarak Samsung Galaxy S9’da kullanılacak.

Ünlü teknoloji şirketi Samsung’un, yeni çıkaracağı çift ön kameraya sahip amiral gemisi Galaxy S9 hakkında bilgiler gelmeye devam ediyor. Daha gelişmiş bir yüz tanıma sisteminin de kullanılacağı cihazda Qualcomm, Quick Charge 4+ hızlı şarj sistemi de kullanılacak.

Şirket her sene olduğu gibi amiral gemisi telefonlarını Exynos ve Snapdragon işlemci olmak üzere ikiye ayıracak. Bu versiyonlardan Snapdragon 854’li olanı hızlı şarj özelliğine sahip olucak. Exynos işlemciye sahip telefonların ise bu açığı nasıl kapatacağı hakkında ise bir bilgi bulunmuyor. Tahminlere göre Samsung iki modelin arasında çok fark yapmayacaktır. Qualcomm’un yeni hızlı şarj teknolojisi, Quick Charge 4+ sayesinde telefonlar yüzde 30 daha hızlı şarj olacak. Bu değere Samsung Galaxy S9’un ulaşabileceği bilgiler arasında yer alıyor.