Haberin başlığı en iyi web tasarım Firmaları fakat bunların arasında dijital ajans olarak Reklam, Sosyal medya yönetimi ve Mobil Uygulama geliştiren firmalarda tabiki var her hangi bir reklam kaygısı olmadan yaptıkları işleri bağımsız olarak inceleyerek ve firma geçmişlerine bakarak tümüyle tarafsız ve objektif olarak bazı firmalarında linklerini sizinle paylaşıyoruz 

Gelelim Konumuza, Özellikle kurumsal firmaların ihtiyacı olan gerçekten kaliteli ve başarılı işler çıkarmış web tasarım ve yazılım daha doğrusu web geliştirici firmaların web adreslerini paylaştığımızı tekrar belirtmek istiyorum. Bu firmaları yaptıkları işleri inceleyerek belirledik zaten hepsinde yaptıkları işlerin altına atıkları imzalardan ulaştık ki gerçekten hepsi çok güzel ve başarılı işlerdi.

 Hiç biri ile bir dirsek temasımız olmadı fakat emeklerinin karşılığını hak etiklerini düşünüyoruz ve sokak arası veya bir hanın odasına sıkışmış kişilerin yaratıcılıktan uzak kopya ucuza iş yapan firmalar ile kıyaslanmayan işler çıkardıklarını da görüyoruz. Güzel işler çıkarmak istiyorsanız bu firmalarla görüşmelisiniz deriz

http://www.adinteractive.com.tr/tr
http://www.digitalfabrika.com/
http://www.positive.com.tr/
http://www.wandadigital.com/ ( ogilvy İstanbul ) 
http://www.zadaca.com/tr
http://www.c-section.com/tr
http://www.crema.com.tr/tr
https://www.magiclick.com/
http://8bitiz.com
https://www.mediaclick.com.tr
https://www.diverseffect.com/
http://anatoliasystem.com/

 Bu yukarıdaki firmaların bütçeleri de kurumsal firmalar için uygundur diye düşünüyoruz. Tabi dediğimiz gibi hiç bir dirsek temasım yok sadece yaptıkları iş ve kalitesini kendi bilgim düzeyinde yorumladım ama Kobi (Küçük ve Orta ölçekli işletmeler için) çok güzel işler çıkaran firmalarda var bunları da aynı şekilde sizler için listelemek istiyorum

http://3renk.com/ 

http://www.ajanstr.com.tr

http://www.webtilian.com

Umarım bu firmalar bana bir şekilde alınmaz veya kırılmaz çünkü hepsinin işi çok güzel sadece seviyelerini kendimce yorumladım.

image

 

 Aslında Web Geliştirme şirketlerinin çok büyük sorunları olduğunu biliyoruz. Bunların en başında Yetişmiş eleman sıkıntısı, çok yakından görüştüğümüz bir kaç firmadan da bildiğim kadar yetişmiş eleman sorunu ile de bitmiyor herşey  bu sektörde çalışanlar lütfen alınmasın. Çalışma etiği çok düşük bir çalışan profili var. Zaten iyi iş çıkarıp başarılı bir tasarımcı veya yazılımcı aynı zamanda iş etik ve ahlakına uygun hareket ettiğinde kibir ve ukalalıktan uzaksa firma tarafından sıkı sıkıya tutuluyor. Bu sektör ne kadar gelecek teknolojisi sektörü olsa da Geleneksel iş ahlakını Ülkemizde özleyen yegane sektör olarak görüyorum.    Çalışan sorunu dışında Müşteri sorunu da yadırganmayacak bir sorun. tesadüf denk geldiğim bir olayda Sosyal medya Yönetimi yapan bir firmanın müşteri si ile yaptığı tartışmaydı ki öncesinde tasarım ve grafiklerinin dışında sosyal medya diline bayıldığım yönetimlerine hayran kaldığımdan dolayı yanımda bir arkadaşımı da tanıştırmaya götürmüştüm! Yaşanan olayın özeti şuydu; Müşteri hiç bir bilgi vermeden al yönet diyor siz ne kadar açıklarsanız da (belkide biraz kötü niyetle zemin hazırlıyor) tamam tamam siz bu işi iyi yapıyorsunuz yönetin! diyor sonra çıkardığınız harika işe rağmen sağdan soldan duyduğu ve aldığı gaz ile o hiç bir şey bilmeyen kişi sosyal medya uzmanı kesiliyor ve size tabiri caizse yokuş yapmaya başlıyor! bu yüzden ucu açık çalışılmaması gereken bir sektör ben sosyal medya yönetiminden örnek verdim ama aynısı Web geliştirme içinde, dijital reklam içinde geçerli biliyorum. web de bunun bir adım ötesi daha var aslında özel tasarım istemiyorum daha ekonomik olsun diyen adama gidip 50 $ a aldığınız web şablonu editleyip cms (admin panelini) yazıyorsunuz ve harika bir iş çıkarıp siteyi veriyorsunuz diyelim 3 gün sonra o tasarımı bir başka web firması (bu çok vahim bir durum web geliştirme firmaları maalesef birbirlerini kötüleyerek iş almaya çalışıyorlar) 50$ şablonu bana 1500$ satın diye sizi arayabilirler! ve dertlerini anlatamazlar. ama ben bu yazıyı Web Sitesi yaptıracak Firmalar için hazırladığım için öncelikle doğru bilgiyi vereyim!

 - Template veya Türkçesi Şablon içi boş ve editlenmesi veya şablonun hazırlandığı platforma göre yazılımının hazırlanması gereken önceden hazırlanmış tasarımlardır.

- Çoklu satışlarda fiyatları uygundur 40-50$ gibi fakat Template Moonstar gibi ünlü bir şablon satış sitesine de bakacağınız gibi tekil satış (özel fiyat) ları  1.500US$ - 2.500 US$’dır ki bu sadece boş şablondur! bunun editlenmesi veya dinamik olacaksa yazılımı da en az 1000$ ila 5000$ arasındadır. Fakat siz bir öğrenci veya freelance çalışan birine bu işi 50$ ile 150$ arasında yaptırabilirsiniz belki, çok daha ucuza! ama duyduğum çok hikaye var.. kaporayı ver ve kimseye ulaşama!

- Yani 50$ lık bir şablon asıl maliyeti size an az 2.000 $ civarıdır!

Fakat siz daha bireysel çalışmak ve vaktim çok kardeşim diyorsanız sub domain yani alt alan adları ile ücretsiz web site hizmeti sağlayan firmalar var isterseniz çok cüzi bir fiyatla ücretli de alabiliyorsunuz ama bu siteler bence kurumsallıktan uzaklar! bunlarda şu şekilde:

www.wix.com

www.wordpress.com

www.wesiku.com

www.simplesite.com

www.squarespace.com

evet bir şekilde artık web siteniz var..

ama web sitenizin olması yeterli değil mutlaka Sosyal Medya Yönetimi ve Google Ads (AdWords) gibi reklamcılık ağlarını kullanmanızı öneririm. Tabi SEO (Arama Motoru optimizasyonu) da olmazsa olmazlardan..

Başarılar..