Engelsiz Yaşam Vakfı engelli vatandaşlar için çalışmalarına devam ederken, 7.7 ve 7.6'lık depremlerle sarsılan 11 ilimiz sonrası engelli vatandaşları bilinçlendirmek amacıyla deprem eğitimi seminerleri düzenledi. 

 

Engelsiz Yaşam Vakfı engelli vatandaşlar için çalışmalarına devam ederken, 7.7 ve 7.6'lık depremlerle sarsılan 11 ilimiz sonrası engelli vatandaşları bilinçlendirmek amacıyla deprem eğitimi seminerleri düzenledi. 

 

engelsiz yasam vakfi ndan engelliler icin deprem egitimi

 

Engelsiz Yaşam Vakfı'ndan engelli bireylere deprem eğitimi

 

Engelsiz Yaşam Vakfı ile Beykoz Engelliler Derneği işbirliğiyle engelli bireylere olası İstanbul depremi için "Deprem Bilinçlendirme Semineri" başlıklı eğitim etkinliği düzenledi. Vakıf yönetim kurulu üyesi Şeniz Ulusoy'un moderatörlüğünde, Beykoz Belediyesi'ne ait AKDEM Aile Kadın Destekleme ve Engelliler Merkezi'nde düzenlenen ve Kızılay Akademi Eğitim Direktörü Burkay Durak, Kızılay Akademi Eğitim Uzmanı Ercan Geneci ile uzman psikolog Yeşim Akıncı'nın katıldıkları etkinlikte engellilere deprem bilinçlendirme eğitimi hakkında bilgiler verildi. Vakıf başkanı Atilla Kaplakarslan ve başkan yardımcısı Arif Işık'ın da katıldığı, engelli bireylerin ilgi gösterdikleri etkinlikte bilgi veren uzmanlar, eğitimli insanların deprem ve benzeri doğal afetlerde hayatta kalma şanslarının arttığına dikkat çektiler. Seminer sonunda çeşitli yaş gruplarındaki engelli bireylere bağışçı ve iş insanı Menekşe Kankavi adına deprem çantası ve deprem yastığı hediye edildi.

 

Engellilere akülü tekerlekli sandalye verildi…

 

Engelsiz Yaşam Vakfı adına geçtiğimiz günlerde müzayedeci Uğur Batur tarafından düzenlenen müzayede de cemiyet hayatının önde gelen ismi Aslı Sarar Aydın tarafından bağışlanan beş adet akülü tekerlekli sandalye de ihtiyaç sahibi engelli bireylere teslim edildi. Beykoz Engelliler Derneği'ne bağlı yüzde 88 engelli Hasan Yavuz (55), yüzde 50 engelli Ahmet Gündoğmuş (39), yüzde 94 engelli Rüzgar Batu Ceylan (14), spastik tetra parazi hastası Gülnar Aşçıoğlu (38) ile yüzde 91 Engelli Volkan Gider'e (44) ulaştırılmak üzere akülü tekerlekli sandalyeleri teslim alan dernek başkanı Hasan Polat "Bu yararlı etkinlik için engelli kardeşlerimiz adına çok teşekkür ederim. Bizi her zaman destekleyen vakıf başkanımız Atilla Kaplakarslan beye emekleri için de ayrıca teşekkür ederim" dedi. Engelsiz Yaşam Vakfı başkanı Atilla Kaplakarslan'da yaptığı konuşmada "Deprem bilinci olan engelli bireyleri çoğaltmak için bu seminerleri devam ettireceğiz" dedi.