Ünlü oyuncu Engin Günaydın'ın Avrupa Yakası hakkında neler söyledi? Burhan Altıntop karakteriyle akıllara kazınan ünlü oyuncu 14 yıl sonra karakteri hakkında konuştu.

 

Avrupa Yakası tam beş sezon ekranda kalma başarısını göstermiş bir diziydi. Oynayan oyuncuları ile özdeşleşen bu karakterler arasında en çok ön plana çıkan ise Burhan Altıntop olmuştu. Karakteri oynayan Engin Günaydın'a müthiş bir tanınırlık ve beraberinde şöhreti getiren Burhan Altıntop, bugün halen daha sosyal medyada en çok paylaşılan dizi karakterleri arasında yer alıyor. Bloomberg HT'de Fatih Altaylı'nın Bire Bir adlı programına konuk olan başarılı oyuncu, artık neredeyse gerçek hayatta var olan bir birey gibi kabullenilip benimsenen rolü hakkında 14 yıl sonra bazı itiraflarda bulundu.

Rolü aldığı andan itibaren karakteri benimseyişi ile dikkat çeken Engin Günaydın, Burhan Altıntop'un kişiliğini yansıtırken sadece metne bağlı kalmadığını söyledi.

"Tabi ki karakter Gülse'nindi ve onun yazdığı bir karakterdi. Ama komedi performanslarında senarist ile oyuncunun beraber çalışması çok önemli. Gülse bu konuda çok açık da birisi, ben de öyleyim ve birbirimizi çok destekledik. Birebir metni oynadım. Tavırları vs. hepsi birlikte oluştu. Psikolojiyle alakalı bir konu." dedi.

"Burhan Altıntop'un hala paylaşılıyor olması çok hoşuma gidiyor. Birçok mesaj ve e-mail alıyorum. Psikolojisine çok iyi geldiğini, onunla uyuyup uyandığını söyleyenler var. Birçok hastalığı yendiğini söyleyenler var. Bu beni çok mutlu ediyor. Zaten karakteri oynarken oldukça mutlu bir dönemimdeydim." yanıtladı.