Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, milli imkanlarla bir keskin nişancı silahı üretilmesini istemişti. Özel bir savunma sanayi fabrikası bunun üzerine yerli ve milli imkanlarla bir keskin nişancı silahı üretti. Yerli ve milli olan bu keskin nişancı silahı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hediye edilecek.

Üretim şirketinin müdürü olan Emre Hamzaoğlu, üretilmiş olan yerli ve milli keskin nişancı silahının Kırıkkale'de 3 Türk mühendisleri tarafından başarıya ulaştığını ve üretimde Türk mühendisler önemli bir yere sahiptir, dedi.

Emre Hamzaoğlu, yapmış oldu açıklamalarda ana hedefimiz yerli ve milli bir silah üretmekti ve bu silah sayesinde Türkiye'deki güvenliği sağlamak adına keskin nişancı silahının ihtiyacı karşılamaktı. Bununla beraber de Türkiye'nin silah alanında dışa bağımlılığının azaltılması hedeflendiğini, belirtti.

Üretilen silah hakkında konuşan Hamzaoğlu, Türkiye’de üretilen yerli ve milli olan keskin nişancı silahının, ABD ve Avrupa'nın üretmekte olduğu keskin nişancı silahlarından daha etkili olduğunu ve tamamen parçaları Türkiye'de üretilmiştir, dedi. Keskin nişancı silahının yaklaşık azami olarak 3500 metreye kadar hedefi vurmasını hedefliyoruz, dedi. 

Hamzaoğlu, üretim esnasında yaklaşık 10 milyon kadar bütçenin ayrıldığını ve silahı teknolojik ürünlerle birleştirmeyi hedeflendiğini söyledi. Silahın üzerindeki dürbünün Türk imalatı olduğunu ve en büyük özelliğinin dürbün olduğunu söyledi. Bununla beraber tek bir ürün değil farklı ürünlerde üreteceğiz ifadesinin altını çizdi.