G20 Liderler Zirvesi’ne katılmak üzere Japonya'ya giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, Mukogawa Kadın Üniversitesi'nde fahri doktora unvanı tevdi edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, törende bir konuşma gerçekleştirdi.

G20 Liderler Zirvesi'ne katılmak üzere Japonya'ya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Mukogawa Kadın Üniversitesi tarafından fahri doktora unvanı tevdi edildi. Mukogawa Kadın Üniversitesinde gerçekleştirilen törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan,  Japonya'daki 80 kadın üniversitesini incelemek suretiyle Türkiye'de de bunun adımının atılacağını bildirdi.

“40 YILLIK SİYASİ HAYATIMDA KADINLARIN GAYRETİ, EMEĞİ VAR”

Etkinlikten dolayı rektöre ve üniversite yönetiminde teşekkürlerini ileten Erdoğan, Mukogawa Kadın Üniversitesinin Türk üniversiteleri ve Türkiye ile kurduğu bağları daha güçlendireceğine olan inancını dile getirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kadınların yeri ve öneminin değerine vurgu yaparak “40 yıllık siyasi hayatımda elde ettiğim tüm başarıların gerisinde mutlaka kadınların gayreti, emeği, fedakarlığı bulunuyor. Dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN VE EŞİ ÇAY SEREMONİSİNDE

G20 Liderler Zirvesi’ne katılmak üzere Japonya'da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan eşi Emine Erdoğan ile üniversiteyi gezerek, çay seremonisine katıldılar.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’a burada geleneksel usüllerle çay ikram edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan memleketi Rize’yi çayın şehri olarak anlattı. Erdoğan çay seremonisinde nasıl çay yaptıklarını anlatmalarını rica etti, tercüman eşliğinde seremoni anlatıldı.

Daha sonra boşalan fincanlar selam verilerek önlerinden alındı.

demokrasigazetesi.com