Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bursa Gökdere Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka hitap etti. Müjdeleri sıraladı, muhalefetten kazandığı tazminatları Mehmetçik Vakfı'na bağışlayacağını duyurdu.

MEHMETÇİK VAKFINA BAĞIŞLAYACAĞIM

Erdoğan: "Son 16 yılda Başbakanlığım ve Cumhurbaşkanlığım döneminde Bursa'ya 50 katrilyon yatırım yaptık. CHP bu rakamlardan anlamaz, bilmez bu rakamları. Onlar sadece bol bol yalan söyler. Ama iyi ki yalan söylüyorlar, onları yargıya veriyoruz, tazminat kazanıyoruz. Ben kazandığım tazminatı Mehmetçik Vakfına bağışlayacağım" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:

12 AY BOYUNCA TURİZM

Erdoğan: "Uludağ'ı hem Bursamız hem ülkemiz için daha verimli değerlendirmek amacıyla Uludağ Alan Yönetim Başkanlığı kuruyoruz. Böylece Uludağ'ın 12 ay boyunca turizme kazandırılmasını ve işlerin en iyi şekilde yürütülebilmesini sağlıyoruz"
"Tabakhaneler bölgesi Kentsel dönüşüm alanı ilan edilen bu bölgedeki mülkiyet sorunlarını nihayet çözdük. Şimdi burayı 'termal turizm bölgesi' haline getiriyoruz. Bu bölgede yapılacak termal tesislerin, Bursa'ya yılda 1 milyar liralık katkıda bulunmasını bekliyoruz"
"Kentsel dönüşüm çalışmalarındaki aksaklıkların bazı vatandaşlarımızı kira yardımları başta olmak üzere mağdur etme noktasına ulaştığını biliyoruz. Yaklaşık 20 bin vatandaşımızı etkileyen bu sıkıntıların hiçbir Bursalıyı mağdur etmesine izin vermeyeceğiz. İnşallah yeni dönemde Bakanlığımız ve belediyemiz el ele verip bu meseleyi en adil ve sağlıklı bir şekilde çözüme kavuşturacaklar" diyerek, Bursa'daki eski stadın yerine de Millet Bahçesi yapılacağını belirtti. Erdoğan, dikey mimari yerine yatay mimariyi benimsediklerinin de altını çizdi.

İSTANBUL - BURSA OTOYOLU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursalı ihtiyaç sahiplerine, şehit yakınlarına, engellilere toplam 3 milyar lira tutarında kaynak aktararak destek olduklarını, sağlıkta 24'ü hastane olmak üzere 59 tesisi şehre kazandırdıklarını, Türkiye'de bir ilk olan, bahçesinde tedavi amaçlı bitkilerin yetiştirildiği geleneksel ve tamamlayıcı tıp uygulamalarının yapıldığı hastanenin Bursa'yı bu alanda çok farklı bir yere taşıdığını söyledi.

Şehir Hastanesinin bin 355 yatağıyla tamamlanmak üzere olduğunu bildiren Erdoğan, "İnşallah haziran ayında hizmete sunuyoruz. Ayrıca 750 yataklı Osmangazi Çekirge Devlet Hastanesinin, Yenişehir Kestel Devlet Hastanelerinin de inşaatı sürüyor." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'da ulaşımda 2002'de 200 kilometre olan bölünmüş yol uzunluğuna 343 kilometre ilave edilerek, 543 kilometreye çıkardıklarını, toplam maliyeti 1,5 milyar lira olan 14 adet yol projesinin yapımının sürdüğünü belirtti.

İstanbul-İzmir otoyolun projesinin Bursa bölümündeki Orhangazi Tüneli ile 74 kilometrelik kesimin trafiğe açıldığını hatırlatan Erdoğan, "İstanbul-Bursa arasını bir saate indiriyoruz. 'Yol medeniyettir.' dedik ve medeniyet yolculuğumuzu başlattık, devam ettiriyoruz. İstanbul-Bursa arasını bir saate düşürecek otoyolun tamamı bu yıl içinde bitiyor." bilgisini verdi.

"TALİMATI VERDİM, YIKIM BAŞLADI"
Bursa'da vatandaşlara hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kapadokya bölgesinde peribacalarının dibinde inşa edilen otelle ilgili olarak; olayı haber aldıktan sonra Kültür ve Turizm Bakanı'nı aradığını ifade etti. Erdoğan: "Nevşehir'de peribacalarının orada otel yapıyor. Şu hale bak. Sen ne denli kalkıp da oraya beton yığınlarını sokarsın? Kültür Turizm Bakanımı aradım anında müdahalesi yapıldı. Valimle de görüştüm ertesi gün yıkım başladı" dedi.