EYT yaş sınırlaması peki emeklilik başvuru nasıl yapılıcak? EYT'ye ilişkin yasal düzenlemenin bu hafta Meclis'e sunulması ardından EYT kapsamında emeklilik başvuruları alınacak. Kapsama giren vatandaşlar, 'Gelir, Aylık, Ödenek Talep Belgesi' ile emeklilik başvurularını gerçekleştirebilecek. 

 

EYT düzenlemesinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulmasının ardından, vatandaşlar e-devlet'e girerek prim gün sayılarını ve çalışma yılını öğrenmek için giriş yapmaya başladı. EYT düzenlemesi kapsamına giren veya düzenlemeden faylanıp faydalanamayacaklarını merak eden vatandaşların ziyaretlerinin artmasıyla birlikte e-devlet kapısına girişlerde sorun yaşanıyor. 

 

Başvuru nasıl yapılır?

 

E-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra ‘gelir, aylık ödenek talep belgesinin verilmesi belgesi’ne tıklayın. Ardından sayfada çıkan yeni başvuru sekmesine tıklayın. Tahsis talep türü olarak ise ‘yaşlılık aylığını" seçin. SSK kapsamında aylık talep edeceklerin ‘4A’, Bağkur kapsamına girenlerin ise ‘4B’ seçeneğini işaretlemesi gerekiyor. Seçim yaptıktan sonra ‘başvur’ butonu tıklayın.

 

Bu linkten başvuru yapabilirsiniz; https://www.turkiye.gov.tr/sgk-tahsis-talep-taahhut-beyan