İstanbul Fatih Camii’ne "Allahu Ekber, kahrolsun İsrail. Uyanın Müslümanlar" diyerek giren Ö.S., Cami İmamı Galip Usta ve imamın yanındaki Bilal Erdem’i bıçakladı.

 

İstanbul Fatih Camisi'nde akşam namazı sırasında "Allahu Ekber, kahrolsun İsrail. Uyanın Müslümanlar" şeklinde bağırıp problem yaratan Ö.S. güvenlik görevlileri tarafından dışarı çıkarıldı.

Akşam namaz sonrası imam odasına girmeye çalışarak imam Galip Usta ile araya girmeye çalışan cami cemaatinden Bilal Erdem'i bıçakla bıçakladı.

sözcü.com’un aktardığı bilgiye göre, İhbar sonrası yaralılar hastaneye kaldırılırken Ö.S. gözaltına alındı.

 

3 Bıçak Darbesi Aldı

İmamın kaldırıldığı özel üniversite hastanesinin Başhekimi Prof. Dr. Alpaslan Mayadağlı, bıçakla yaralanan imamın sağlık durumuna ilişkin açıklama yaptı. Açıklamasında:

"Ancak hastanın sağlık durumu stabil. Çok hızlı bir şekilde hastaneye getirildi, zamanında etkin bir müdahale yapılmasaydı hastamızı kaybetme riskimiz çok fazlaydı. Yemek borusuna isabet etmemesi büyük bir avantaj. Bu ciddiyetteki bir saldırı çok ucuz şekilde atlatacağız diye düşünüyorum

Boyun ve göğüs bölgesine darbe almış. Soluk borusundaki darbenin müdahalesi yapılıyor. Boyundan maalesef büyük darbe almış. Kanama ve yaralanmalar kontrolümüz altında. Hayati parametreler hastamızın lehine, hayati bir tehlikemiz yok. Bu yaralanmalardan müdahaleler sonucunda herhangi bir sıkıntı olmadan çıkacağımızı düşünüyoruz. Gereken her şey hastanemiz tarafından yapılıyor" dedi.

 

Poliste Kaydı Bulunuyor

Şüphelinin daha önceden kasten yaralama suçundan polise geliş kaydı olduğu belirlendi.

Ayrıca şüphelinin üzerine 2028 yılına kadar kayıtlı ruhsatlı av tüfeği bulunduğu öğrenildi. Şüphelinin sorgusuna Cinayet Büro Amirliğinde devam edildiği olayla ilgili soruşturmanın çok yönlü sürdüğü öğrenildi.