UEFA Avrupa Ligi Son 32 Turu'nda temsilcimiz Fenerbahçe, Rus ekibi Zenit'i ağırladı. Kadıköy'de oynanan maçta kazanan 1-0'lık skorla Fenerbahçe oldu. Fenerbahçe bu skorla ikinci maç için avantaj sağladı.

Fenerbahçe'ye galibiyeti getiren golü 21. dakikada Islam Slimani kaydetti. Suskun golcü, Zenit ağlarını havalandırdıktan sonra büyük bir sevinç yaşadı.Kadıköy'deki ilk maçı kazanarak avantajlı bir skor elde eden Fenerbahçe, Zenit ile rövanş maçını 21 Şubat Perşembe günü 20:55'te Rusya'da oynayacak.

ERSUN YANAL 9 FUTBOLCUSUNU KULLANAMADI

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, UEFA listesine alamadığı için 9 futbolcusunu Zenit maçında kullanamadı.

Sarı-lacivertli formayla sezon başından itibaren mücadele eden Roberto Soldado, Mehmet Ekici ve Nabil Dirar'ın yanı sıra yeni transferler Serdar Aziz ve Miha Zajc da UEFA listesine dahil edilemedi.
Ayrıca TFF'ye bildirilen listede de yer almayan Carlos Kameni ile sakatlığı nedeniyle bu sezon henüz forma giyemeyen Tolga Ciğerci de UEFA listesinde bulunmuyor.
Genç futbolcular Berke Özer ile Ferdi Kadıoğlu da UEFA listesine alınmadı.

SLIMANI NİHAYET ATTI

Karşılaşmanın 21. dakikasında Valbuena'nın kullandığı köşe vuruşunda Sadık'ın kafasının ardından topu önünde bulan Slimani'nin vuruşu ağlarla buluştu. Son golünü 6 Aralık'ta Giresunspor ağlarına gönderen Islam Slimani, Fenerbahçe'de 68 gün sonra ağları sarstı.