Galatasaray ile Medipol Başakşehir ligin bitmesine 2 hafta kala karşılaştı. Heyecan dolu geçen maçta ilk yarı Başakşehir iyi bir oyun sergilerken ikinci yarı galatasaray üstün oynadı. Fatih Terim bir tartışma sonrası tribüne gönderildi. Hem saha içinde hem yedek kulübesinde gergin ortam son ana kadar sürdü. Kazanan Galatasaray oldu. 2-1

Vodafone Arena'da oynanan maçta seyirciler tribünleri doldurdu. Taraftar Galatasaray'ı adeta şampiyonluğa motive ederek destek verdi. İlk golün Başakşehir'den gelmesiyle bir an Şampiyonluk ümitleri artmıştı Başakşehir'in. Ardından gelen beraberlik golüyle Cimbom atağa geçti. Atılan goller var incelemesi sonrası iptal edildi. 

Maç sonrası Mustafa Cengiz bu duruma yorum yaparak; "eskiden üç korner bir penaltıydı. Şimdi 3 gol bir penaltı oldu" dedi. 

Galatasaray 2. yarıda golü bulup öne geçince oynadığı futbolun karşılığını almaya başlamıştı. Emre Belözoğlu'nun sakatlanıp oyundan çıkması Başakşehir için kırılma noktası oldu. Bu dakikadan sonra Galatasaray atakları çoğaldı. Feghuli'nin golü cimboma hayat verdi. 3 puanla birlikte liderliğe yükselen sarı kırmızılı takım süper ligde şampiyonluğu garantilemiş oldu. Başakşehir ligde 2. olarak Şampiyonlar ligi elemesine katılacak. Üçüncüyü ise Beşiktaş Trabzonspor maçının galibi belirleyecek.

 

Maç sonu taraftarlar sokağa döküldü. Şampiyonluğu kutladı. Metrobüs ve metrolar tıklım tıklım oldu. E 5'te yoğun trafik oluştu.

Kaynak:demokrasigazetesi.com