Sarı kırmızılı kulüp, geçen sezon kiralık olarak forma giyen genç oyuncu Onyekuru’nun kiralanması için Fransa temsilcisi Monaco ile görüşmelere başladı.

Galatasaray kulübü Onyekuru’nun kiralanmasının yanında satın alma opsiyonunuda almak istiyor. Sarı kırmızılı futbol takımının geçen sezonki parlayan futbolcularından olan Onyekuru’nun boşluğu bir türlü doldurulamamıştı. Sol kanat mevkiinde Babel görev şansı bulmuştu fakat serbest oyuncu gibi davranarak sürekli mevkiini terk ettiğinden dolayı Fatih Terim’in beklediği performansı veremedi.

Sarı kırmızılı futbol kulübü bu nedenden dolayı bonservisi Fransa temsilcisi Monaco da olan Onyekuru’yu kiralamak olarak kadrosuna katmak için 1 aydır yakın temas halindeler. İki takım arasında anlaşma yakın bu hafta içinde iki takımın masaya oturacağı öğrenildi. Monaco Teknik Direktörü Jardim forma şansı bulunamayan genç oyuncunun Sarı kırmızılı takıma kiralanmasına sıcak bakıyor.

Genç oyuncu Onyekuru’nun potansiyeli nedeniyle futbolcuyu elden çıkarmayı düşünmeyen Monaco geç oyuncunun kiralık olarak gittiği takımda forma şansı bulup kendisini geliştirmesini istiyor. Bunun için de Galatasaray takımına olumlu cevap vereceği söyleniliyor. Geç oyuncu da İstanbul dönmek istediğini Monaco yönetimine bildirmiş durumda 1,5 yıllık sözleşme imzalanması bekleniyor.