Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek imzalı dilekçede Süper Kupa maçının Atatürk’ün adını taşıyan bir statta oynanmasını istiyor!

 

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek imzalı dilekçede Süper Kupa maçının Atatürk’ün adını taşıyan bir statta oynanmasını, izleyicilerin yüzde 10’u şehit/gazi yakınları, depremzedeler gibi özel kişilerin davet edilmesini isteyecek. 

Sözcü.com yazarlarından Mesut Yıldırım’ın aktardığına göre, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılında, Galatasaray ve Fenerbahçe’nin oynayacağı Süper Kupa finalinin Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da oynanması kararına Galatasaray tepki gösterdi. 6 Kasım’da divan kurulunu toplayarak, maçın Türkiye’de gerçekleşmesi için Türkiye Futbol Federasyonu’na bildirilmesi kararı alınmıştı. Dursun Özbek yönetiminde gerekli adımlar atılacağı belirtildi.

İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı

Dursun Özbek imzalı dilekçede; Mustafa Kemal Atatürk’ün adını taşıyan bir statta oynanmasını, maçın gerçekleşmesi için en uygun stadın İstanbul Atatürk Olimpiyatları Stadı olduğu, tribünün eşit oranda iki takıma ayrılması ve en az yüzde 10’unun şehit/gazi yakınları, sağlık çalışanları, madenciler, depremzedeler gibi özel kişilerden oluşması dile getirilecek. İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı 74.753 kişi kapasitesi ile maça en uygun stat olarak görülmektedir.