Google firması teknolojik gelişiminin yeni mahsulü geçtiğimiz Eylül ayının son günlerinde Android kullanıcıları için Google haritalar uygulamasında gizli mod özelliğinin kullanılabileceğini duyurmuştu. Çok kısa bir süre içerisinde Google haritalar uygulaması için gizli mod özelliğini aktif hale getirilerek kullanmak isteyenlerin değerlendirmesine sunuldu. Ancak yeni özellik kademeli bir şekilde gönderilecek. Şu an için tüm kullanıcılara ulaşması biraz zaman alabilir.

Google Haritalar Gizli Modda Kullanılabiliyor

Google haritalara gelen bu yeni özellikle birlikte kullanıcıların yaptığı harita aramaları, daha önceden gitmek için işaretlediği yerler ve gittiği yerler artık kaydedilmeyecek. Bununla birlikte konum geçmişi de tutulmayacak. Google'ın kullanıcılara daha iyi bir hizmet vermesi için kullandığı kişiselleştirme servisi de çalışmayacak. Ancak internet servis sağlayıcısı Google asistan ve diğer Google servisleri bunlara erişebiliyor.

İlk olarak Android'e gelen bu özellik iOS tarafına da kısa bir süre içinde gelecek. Ancak Google firması bunun için net bir tarih vermedi.

Google Haritalar Gizli Özelliği Açmak İçin Aşağıdaki Adımları Takip Etmeniz Gerekiyor

Haritalar uygulamasını açın

Profili konunun üzerine dokunun

Gizli modu aç seçeneğine dokunun

Google bu özellikle herhangi bir kişinin hesabınıza erişmesi durumunda sizin konum geçmişinize ulaşabilmesini engellemek istiyor. Bu sayede sizin de güvenlik ve gizlilik konusunda oluşan endişelerinizi en aza indirmeyi istiyor.