Mazbatasını aldıktan sonra İBB koltuğuna oturan Ekrem İmamoğlu, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Cuma namazının ardından İstanbul Ticaret Odası'nın eski Başkanı Atalay Şahinoğlu'nun cenaze merasimine katılan İmamoğlu. Şahinoğlu'na Allah'tan rahmet, yakınları ve sevenlerine baş sağlığı dileğini iletti.

Protokol görevi olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı havalimanında karşılayan İmamoğlu'na Erdoğan'la görüşmeniz oldu mu sorusu üzerine İmamoğlu," Karşılaşmamız gerekiyor çünkü biz bu millete hizmet eden iki ayrı makamız. Bunlar gayet doğal şeyler.  Nezaketin buluşmanın normalleşmesi bu ülkenin normalleşmesi demek. Cumhurbaşkanıyla fırsat bulursam sohbet etmek isterim bu benim için keyiftir. Merhabalaşmanın ötesinde kandilini kutladım. Tüm İslam dünyasının kandilini kutlarım hayırlara ve barışa vesile olsun inşallah" ifadelerini kullandı.

İmamoğlu, Erdoğan hayırlı olsun dedi mi size sorusuna da, Hayır öyle bir cümle kullanmadı. Sadece kandilini kutladığımda iadei kutlama yaptı. dedi.  Erdoğan'ın artık asıl işlerimize dönmemiz gerekiyor mesajını beğendiğini söyleyen İmamoğlu sözlerini şöyle sürsürdü:

"Tabi gönül isterdi ki bu ortam hiç ısınmasaydı, bu noktalara kadar gelmeseydi, tabiki seçim süreçlerinde bunlar oluyor. Tabi ki barış olsun huzur olsun. Bu ülkede barışı ve huzuru destekleyen her açıklama bizim için bir kazanım. Dolayısıyla bu bakışı için teşekkür ediyoruz. Bizim için de millet için de bir kazanımdır. Bu tarz olayları hiç yaşamasaydık ama memnunum olan açıklamadan.

BELEDİYENİN VERİ TABANI İÇİN VERDİĞİ TALİMAT

Biz kamu adına görev yapıyoruz. Kamunun verilerini korumak zorundayız. Şu anda görevli olan arkadaşlarım, büyükşehir belediyesinde görevli olan arkadaşlarımız daha önce belediyenin daha önce sözleşmesini yapıp bu alanda anlaşma yaptığı firmanın görevlisi. Gayet kanuna uygun bir şekilde kamu adına 16 milyon İstanbullu adına şeffaflık sözü verdiğimiz için bunları yapmak zorundayız."

İmamoğlu, konu hakkında, "Kamu adına görev yapıyoruz, kamunun verilerini korumak zorundayız. Şu anda görevli olan arkadaşlarım, Büyükşehir Belediyesi’nin daha önce sözleşmesini yapıp bu alanda anlaşma yaptığı bir firmanın görevlisi. Gayet mevzuata uygun bir şekilde, saklanacağı alan kanuna uygun bir şekilde. Bir zapt altına alınarak, tespitler yapılarak, 31 Aralık – 31 Mart tarihli ve dün tarihli kayıtlar arşivlendi, imza altına alındıÖzellikle 31 Mart ile 18 Nisan arasında ne yazık ki duyum değil, daha ötesi tespitlerimiz var." dedi.

İmamoğlu, 31 Mart ile mazbatayı aldığı 18 nisan arasındaki tarihlere vurgu yaparak veri araştırmasını kamu adına yaptıklarını ve varsa buradaki tespitleri şeffaflık gereği kamuoyuyla paylaşacağını söyledi. Ekrem İmamoğlu ayrıca basın mensuplarının da kandilini kutladı. 

Daha sonra sosyal medya hesabından da konuyla ilgili paylaşımda bulunan İBB Başkanı İmamoğlu, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin verilerini kamusal bir sorumlulukla korumak ve incelemek bizim hem yasal hem etik sorumluluğumuz. Biz 16 Milyon İstanbulluya şeffaflık sözü verdik. İBB'nin tüm verileri Bilgi İşlem Daire Başkanlığımızın güvencesi altındadır." şeklinde açıklama yaptı.