Güney Kore 2028’de 6G’ye geçmeyi hedefliyor! 

 

 

Güney Kore, kablosuz iletişim teknolojilerinde yeni bir adım atıyor. 2028’de 6G alt yapı hazırlığında olan Güney Kore, yaklaşık 481,7 milyon dolar tutarındaki çekirdek 6G tekolojilerine yönelik araştırma ve geliştirme projesi için fizibilite çalışmasını planlıyor.

 

Cumhuriyet’in aktardığına göre, Dünya beşinci nesil ağ hizmetine (5G) geçmeyi planlarken, Güney Kore'den 6G adımı geldi. Güney Kore, gelecekteki kablosuz frekanslar üzerinde erken bir avantaj elde etmek için 2028 yılında 6G ağına geçeceğini duyurdu.

 

Bilim ve Bilişim Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, 6G teknolojisi için malzeme, parça ve ekipman üretmeye teşvik edecek ve herhangi bir mobil cihazla uyumlu olan ve mobil taşıyıcıların ve işletmelerin esnek hizmetler sunmasına olanak tanıyan açık bir radyo erişim ağı (RAN) geliştirileceği öğrenildi.

 

Bakanlığa göre, yaklaşık 481,7 milyon dolar maliyetli çekirdek 6G teknolojileri üzerine bir araştırma ve geliştirme projesi için fizibilite çalışması devam ediyor.

 

Güney Kore, kablosuz iletişimde daha yüksek hız ve daha düşük gecikme süresine yönelik artan talebi karşılamak amacıyla, 5G ağ yarışının ardından gelecekteki ağ altyapısı için küresel rekabette ülkenin liderliğini sürdürmesine yardımcı olması amaçlanıyor.