Aylin Coşkun,  ve birçok ünlü isim Günseli Kato'nun geçtiğimiz günlerde katıldığı televizyon programında, 'Bir kadın için çocuk doğurmak kadar güzel bir şey yok. Bir kadın çocuk doğurmuyorsa eksiği vardır. Ben onu bilir onu söylerim. Kadının kadın olması için çocuk doğurması gerekir.' sözlerine tepki gösterdi. 

 

Bir çocuk annesi seramik sanatçısı ve ressam Günseli Kato, geçtiğimiz günlerde katıldığı televizyon programında, "Bir kadın için çocuk doğurmak kadar güzel bir şey yok. Bir kadın çocuk doğurmuyorsa eksiği vardır. Ben onu bilir onu söylerim. Kadının kadın olması için çocuk doğurması gerekir. Ekonomik durum, yaşadığı ortam, sağlık, beden... O ayrı mesela. Doğurduğunuz andan itibaren mertebe katediyorsunuz, unutmayın. İnsan olarak bir canlıya can vermek ve onu büyütmek... Erkekler için bunu söyleyemeyeceğim maalesef. Kadınlar için çok önemli. İyi ki doğurdum." ifadelerini kullanmıştı. Kato'nun açıklaması gündeme otururken, birçok kişi ünlü ressama tepki gösterdi.

 

 

Aylin Coşkun şu sözleri dile getirdi;

 

Coşkun, "Üç yıldır hiç nefes almadan çocuk sahibi olmaya çalışıyorum. Herkes anne olmak zorunda değil. Ben isteyip olamayanlardanım. Bu dünyaya biz kadınlar çocuk doğurmaya gelmedik. Bu bizi güçsüz yapmaz. Ama bunun gibileri dangalak yapar. Beni çok ağlattı. Ben gerçekten bu kadına bu dünyada hakkımı helal etmiyorum." dedi.

 

Seray Sever ve Hande Yener'de Kato'ya tepki gösterdi

 

Seray Sever şu sözleri dile getirdi; “Anne olmak kadının hayatında çok başka bir açılım yapıyor. Ancak anne olmak ya da olmamak da kadının özgür iradesine bağlı. Her kadın çocuk doğurmak zorunluluğu hissetmemeli. İçgüdüsel olarak isteyip anne olabilenlere ne mutlu. Bu kararı verirken de kimseyi yargılamamak lazım çünkü çocukluk deneyimleri herkeste farklı. Anne olabilme hakkı Rabb’imin takdiridir, gerisi kişinin özgür iradesidir” dedi.

 

Hande Yener ise; “Kendisi doğurmuş ve hâlâ eksik! Söylediğiyle çelişiyor. Bütünün hayrına bir açıklama değil. Çocuk sahibi olmak isteyip olamayan anne adayları için ne kadar üzücü bir açıklama. Kalp kırmak meslek olmuş” dedi.