Bu yıl hac ibadeti için kutsal topraklara gidecek hacı adayları ve diyanetin hac görevlileri "sıfır atık-sıfır israf" projesi kapsamında atıklar ve çevre bilinci konusunda bilgilendirilecek. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde başlatılan "sıfır atık projesi"nin, Diyanet İşleri Başkanlığı'nda "sıfır atık-sıfır israf" temasıyla uygulanması çalışmaları devam ediyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Suudi Arabistan Hac Ve Umre Bakanlığı iş birliğince bu yıl hac organizasyonu kapsamında çevre kirliliği konusunda önlemler alınacak. Diyanet İşleri Başkanlığı Hac Hizmetleri Daire Başkanı Remzi Bircan, konu ile yaptığı açıklamada şunları söyledi:
"Başkanlık olarak bu yıl hacılarımıza çevre bilinci oluşturmak istiyoruz. Hacılarımıza ve görevlilerimize proje kapsamında kaldıkları otellerde, konaklama yerlerinde ve ibadet için en çok kullanılan alanlarda atık kutuları oluşturulacak. Özellikle kullanılan pet şişelerin geri dönüşüm için ve çevreye zarar vermemesi için bilgilendirme yapılacak."

Suudi Arabistan makamlarınca projeye destek verileceğini ifade eden Bircan, projenin detaylarını şu şekilde anlattı:

"Farkındalığı oluşturmak için afiş bastırdık. Halkımızda da çevre bilincinin oluşturulması için kitapçıklar bastırıyoruz. Yayınlanan kamu spotu ile de buna destek vermeyi amaçlıyoruz. Çevreye duyarlı, çevreci ve yeşil bir hac ibadeti için yapılması gerekenleri uygulamaya sokacağız. Türkiye'den başlayan bu proje diğer ülkelere de örnek olursa hac bölgesinde temiz bir çevre için büyük adım atılmış olacak."

demokrasigazetesi.com