Coronavirüs salgının gitgide artmasıyla kabine toplantısı düzenlendi ,kabine de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan , alınan yeni kararları açıkladı . 

Haftaiçi sokağa çıkma yasağı değişti mi? Okullar kapandı mı? Çalışma saatleri degişti mi? İşte tüm bu soruların cevapları..

Coronavirüsle ilgili dünkü Bilim Kurulu toplantısı ardından bugün de  Kabine toplantısı düzenlendi ,kabinede  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, salgının daha kritikleşmesi üzerine salgınla ilgili gerekli açıklamalar yaptı . İşte o açıklamalar :

Sözlerime başlarken, milletimizin ve tüm İslam aleminin bugün ilk orucunu tuttuğumuz ramazan şerifini tebrik ediyorum. Rahmet ve bereket ayı olan ramazanın milletimizle birlikte tüm insanlığın sağlık huzurlu günlere kavuşmasına vesile olmasını diliyorum. Rabbimden bizleri ramazana ulaştırdığı gibi sağlık ve afiyetle bayrama eriştirmesini niyaz ediyorum.Son dönemde artan vaka ve vefat sayıları bizi tedbirleri yeniden sıkılaştırmaya yöneltti. Geçtiğimiz kabine toplantısında çoğu Ramazan ayında başlayacak tedbirleri paylaşmıştık. Bugün ise geniş kapsamlı bir tedbir alacağız. Ramazanın ilk iki haftası kısmi kapanma uygulamasına geçiyoruz.

Sokağa çıkma yasağı hafta içi var mı ? Saatler değişti mi ?

Hafta sonu sokak kısıtlaması sürerken, hafta içi sokak kısıtlaması saatleri akşam 19:00 sabah 05 olarak güncellendi.

 Sokağa çıkma kısıtlamasında seyehate izin verilecek mi ?

Sokağa çıkma kısıtlaması saatlerinde zorunlu haller dışında şehirler arası seyahate izin verilmeyecek.

Toplu taşıma yaş sınırlaması  var mı ?

65 yaş üstü 18 yaş atı toplu taşıma sınırlaması yeniden getiriyoruz.

Mesai yaygınlaştırıldı mı ? 

Kamuda saat 16.00'da bitecek şekilde dönüşümlü ve esnek mesai yeniden yaygınlaştırılacak. (Kamuda) Hamileler ve kronik hastalığı olanlar ile 10 yaş altı çocuğu bulunan kadın personel idari izinli sayılacak.

Uzaktan eğitim hangi sınıflar için geçerli ? 

Eğitimde sınav sürecinde olan 8. ve 12. sınıflar ile okul öncesi eğitim kurumları dışında ki tüm kademeler uzaktan eğitimle sürecektir.

Mekanlar açık olacak mı ?

Yeme içme hizmeti veren kafe, kıraathane, lokal, çay bahçesi, spor salonu, benzeri mekanlar faaliyetlerine bayram sonuna kadar ara verecek.

Lokanta işletmeler devam edecek mi ?

Lokanta ve benzeri işletmeler ramazan boyunca sadece belirlenen saatlerde paket ve gel-al hizmetiyle çalışmalarını yürütecektir.

Düğünler  ve  benzeri toplanmalar ertelendi mi ?

Kına, düğün, genel kurul gibi bütün toplantılar bayram sonrasına kadar ertelenmiştir.

Oteller hizmet edecek mi ?

Oteller sadece kendi müşterileriyle hizmet sürdürecektir.

Organizasyonlar gerçekleştirilecek mi ?

Konaklama tesisleriyle, evlerde toplu iftar ve benzeri organizasyonlar gerçekleştiremeyecek.