Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, son günlerde Mersin ve Hatay'da etkili olan orman yangınlarına ilişkin güncel gelişmeleri aktardı. Bakan, Hatay genelindeki yangınların tamamen kontrol altına alındığını, Mersin'de ise yangınlara büyük ölçüde hâkim olunduğunu bildirdi.

Bakan Yumaklı, yürütülen çalışmalara dair şu bilgileri verdi:

“Yeşil Vatanımızı savunmaya, alevlerle mücadelemize durmadan, yorulmadan devam ediyoruz. Hatay’ın Hassa, Antakya ve Yayladağ ilçelerindeki yangınlar tamamen kontrol alındı. Mersin’in Silifke ve Anamur ilçelerindeki yangınlar ise büyük ölçüde kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarımız sürüyor.”

Yangın tehlikesinin yüksek olduğu bir döneme girildiğine dikkat çeken Yumaklı, vatandaşları daha tedbirli olmaya çağırdı:

“Yangın riskinin yüksek olduğu bu günlerde daha dikkatli olalım. Yarınlarımıza hep birlikte sahip çıkalım.”

Yangın bölgelerinde görev yapan ekiplerin, hem müdahale hem de soğutma çalışmalarını aralıksız sürdürdüğü öğrenildi. Yetkililer, vatandaşlardan yangın riski taşıyan faaliyetlerden kaçınmalarını ve olası bir duman ya da ateş görülmesi halinde durumu derhâl bildirmelerini istiyor.