Eskişehir'de köyleri gezerek İmam Hüseyin'in  çerçeveli resmini satan ve "Hz. Ali'nin torunuyum" diyerek bir kadının iki  kuzusunu aldıkları iddia edilen baba oğlun yargılanmasına başlandı.

1. Ağır Ceza Mahkemesindeki ilk duruşmada, tutuksuz sanıklar Ali Ç.  (42), oğlu Ertan Ç. (19), mağdure Kibar D. (48) ve avukatları hazır bulundu.

İddianamenin okunmasının ardından sanık Ali Ç, suçlamaları kabul  etmeyerek beraatini istedi.

Sanık Ali Ç, olay günü oğlu Ertan Ç.’nin kendisini Seyitgazi ilçesine  bağlı Akin köyüne götürdüğünü söyleyerek, "Orada muhtar ile çay içtik. Köye İmam  Hüseyin’in resimlerini satmak için gitmiştik. Bütün evleri gezdik. En son  kapısında 'çiftlik' yazan bir eve geldik. S.D. isimli biri çıktı ve bizi içeri  aldı. Kendisine iki tane çerçeve hediye ettik. Oda bize 10 lira verdi. S.D. bize  'dayımların evi var, oraya da bir uğrayın.' dedi. Sonra oraya giderek Kibar D'ye  iki çerçeve verdik. Bize parasının olmadığını ve 'ikiz kuzularımdan bir tanesini  vereyim.' dedi. Biz de aldık. Kendisinden helallik aldık. Giderken diğer kuzuyu  da bize verdi. Sonra şikayetçi olmuş." dedi.

Mağdure Kibar D. ise olayın sanıkların anlattığı gibi olmadığını  belirterek, "Sanık Ali bana resim verdi ve hediye edeceğini söyledi. Sonra  ağıldan kuzuların sesini duydu. Kuzuları alıp arabaya koydu. 'Hz. Ali’nin  torunuyum' diyerek omzuma dokunup dua okudu. Sonra gittiler. Oğlum eve geldiğinde  kendisine anlattım. Polise giderek şikayetçi olduk. Kuzularımızı daha sonra geri  getirdiler ama halen şikayetim devam ediyor." diye konuştu.

Mahkeme heyeti, mütalaa için duruşmayı 18 Aralık’a erteledi.