Karşılıklı olarak savaş jetlerinin düşürülmesinden sonra Hindistan ile Pakistan arasında tırmanan gerginliğe karşı itidal çağrıları yapıldı.


Her iki ülkede de nükleer silah mevcut. Paylaşılamayan Keşmir bölgesi için gerginlik sürüyor. Önce Pakistan açıklama yaptı. Keşmir'deki hava sahasını ihlal gerekçesiyle Hindistan'a ait iki uçağın düşürüldüğünü ve bir Hintli pilotu gözaltına aldıklarını duyurdu. Hindistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Raviş Kumar Pakistan'ın gözaltında tuttuğu pilotun teslim edilmesini istedi. Öte yandan birçok ülke Pakistan ve Hindistan'a itidal çağrıları yaptı. Pakistan'ın gözaltına alındı dediği hint pilot için ise Hindistan henüz teyit edilmedi notunu geçti.

CAMMU KEŞMİR'DE BU KEZ DE HİNDİSTAN HELİKOPTERİ DÜŞTÜ
Hindistan'ın Cammu Keşmir bölgesinde Hint hava kuvvetlerine ait bir askeri helikopterin düştüğü bilgisi geldi. Hindistan basınının haberine göre, Cammu Keşmir'de sabah Hindistan'a ait MI-17 tipi askeri helikopter düştü.
Tüm bu yaşanan olaylarda 6 asker ve bir sivil yaşamını yitirdi.

İKİ ÜLKEYE DE İTİDAL ÇAĞRISI YAPILDI
Diğer yandan Türkiye, Almanya, İngiltere, Çin, Fransa, Avrupa Birliği,  Rusya ve İran'dan iki ülkeye itidal çağrıları geldi.