Amerika Birleşik Devleti, Huawei ve ZTE teknoloji ürünlerini güvenlik tehdidi taşıdığı nedeniyle ülke genelinde yasaklandı.

ABD Federal Haberleşme Komisyonu üyeleri güvenlik tehdidi oluşturduğu için Çin merkezli olan Huawei ve ZTE şirketlerine ait olan teknoloji ekipmanlarını almayı ABD devleti yasakladı. Bu konudan dolayı oylama yapmaya karar veren Federal Haberleşme Komisyonu, ABD firmalarının devletin yardımıyla Huawei ve ZTE firmalarından teknolojik ürün alımını güvenlik gerekçesinden dolayı engelleme kararına vardı. Federal Haberleşme Komisyonu, bahsedilen Amerika firmalarının daha önceden satın aldıkları Huawei ve ZTE ürünlerinin ellerinden çıkarmalarına gerek olup olmadığı hakkında açıklamalarda bulundu.

Küçük Firmalar Zarar Görecek

ABD medyasında konuyla ilgili yer verilen haberlerde, büyük şirketlerin bahsedilen markaların ürünlerini kullanmadıkları için hiç bir şekilde etkilenmeyeceğini fakat küçük şirketlerin fazlasıyla zarar göreceğini söyledi. Huawei’nin yöneticileri bu durumun yasa dışı olduğunu belirterek ürünlerinin güvenlik tehdidi oluşturmadığını ve ellerinde bu konuyla alakalı hiçbir delil olmadığını ifade etti. ZTE şirketi güvenlik tehdidi oluşturma konusuyla ilgili henüz hiçbir açıklamada bulunmadı.