Huawei firması en son düzenlediği etkinlikte Huawei Watch GT 2 akıllı saatin özelliklerini ve fiyatını söylemişti. Türkiye’de de satış fiyatı belirlendi ve satışa sunuldu.

Huawei Watch büyük bir ilgi gördü. Huawei firmasının düzenlediği etkinlikte Huawei Watch 2’nin yeni özellikleri önceki modele göre daha büyük bir ekrana sahip 46mm ve 42mm farklı boyutlara sahip 454x453 piksel çözünürlüğe sahip akıllı saat gücünü Kirin A1 den alıyor. Bu işlemci sayesinde iyi bir Bluetooth bağlantısı özelliği sağlıyor. Huaweinin yeni çıkan akıllı saatinin 4 GB hafızası bulunuyor. 46mm’lik versiyonunda 32 MB, 42mm’lik modelinde ise 16 mb RAM bulunmaktadır. Bluetooth kulaklıklar yeni çıkan akıllı saatte direk bağlanabiliyor. Saatte GPS ve adım ölçerde bulunuyor. Saattin yanında yerleşik mikrofon ile hoparlör geliyor böylece saat ile müzik dinlemek mümkün.

Huaweinin yeni saatin sim kart girişi vardır. Saatte 455 mah batarya bulunmaktadır. Bu batarya 2 haftalık pil ömrü sağlıyor.  Huaweinin yeni nesil saatti Watch GT2 46mm’lik modeli satışa sunulmaya başlandı. Türkiye’de Huawei Watch GT2 1500 TL ye satışa sunuldu.