Hubble'ın keskin vizyonu, kümenin kalabalık yıldız popülasyonunun çok arkasında bulunan, daha önce hiç görülmemiş bir cüce galaksisini ortaya çıkardı.

Bedin 1 adı verilen galaksiyle ilgili NASA'nın aktardığı bilgilerde;
"Evren çok darmadağın. Sayısız ada yıldızları şehri, galaksiler, zemin goblenini oluşturur. Eve çok daha yakın olan yerler arasında bulutsular, yıldız kümeleri ve çoğunlukla Samanyolu galaksimizde yer alan çeşitli ön plandaki gök cisimleri var. Uzayın genişliğine rağmen, nesneler birbirlerinin önüne geçme eğilimindedir" ifadesi yer aldı.

NASA Bu haberdeki görüntüyü kastederek; "gökbilimciler Hubble'ı küresel yıldız kümesi NGC 6752'yi (13.000 ışıkyılı uzaklıkta Samanyolu'nun halesinde bulunan) fotoğraflamak için kullandıklarında meydana geldi" denildi.
Gökbilim meraklılarının heyecanla incelediği Bedin 1 fotoğrafını paylaşırken şu açıklama yapıldı:
"Göksel Where's Waldo? oyununda, Hubble'ın keskin vizyonu, kümenin kalabalık yıldız popülasyonunun çok arkasında bulunan, daha önce hiç görülmemiş bir cüce galaksisini ortaya çıkardı.
Yalnızlıktaki galaksi yalnızca kozmik arka bahçemizde, sadece 30 milyon ışıkyılı uzaklıktadır (ön plan kümesinden yaklaşık 2.300 kat)"
Nesne bir cüce küresel galaksi olarak sınıflandırılmıştır çünkü en fazla 3,000 ışık-yıl ölçer (Samanyolu'nun çapının ancak 1 / 30'u kadar) ve Samanyolu'ndan kabaca bin kat daha sönüktür.

Hubble Uzay Teleskobu, 1990'dan bu yana dünya yörüngesinde uzay gözlemleri yapıyor.
Çeviri ve Haber:Demokrasi gazetesi