Söz ve beste yazarı olan usta sanatçı Hülya Şenkul hayatını kaybetti. 5 ay önce geçirdiği kaza sonrası tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Şenkul, dün son yolculuğuna uğurlandı. Orhangazi'nin yetiştirmiş olduğu önemli isimlerden olan, sanatçı, söz ve beste yazarı olan bir çok ünlü sanatçıya da menajerlik yapmış olan Hülya Şenkul hayatını kaybetti.


Söz ve beste yazarı olan usta sanatçı Hülya Şenkul hayatını kaybetti. 5 ay önce geçirdiği kaza sonrası tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Şenkul, dün son yolculuğuna uğurlandı. Orhangazi'nin yetiştirmiş olduğu önemli isimlerden olan, sanatçı, söz ve beste yazarı olan bir çok ünlü sanatçıya da menajerlik yapmış olan Hülya Şenkul hayatını kaybetti. 5 ay önce geçirdiği kaza sonrası tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Şenkul, dün son yolculuğuna uğurlandı. Orhangazi'nin yetiştirmiş olduğu önemli isimlerden olan, sanatçı, söz ve beste yazarı olan bir çok ünlü sanatçıya da menajerlik yapmış olan Hülya Şenkul hayatını kaybetti.

 

hulyasengul

 

Aslen Orhangazi'ye bağlı Narlıcalı olan ve İstanbul'da yaşayan sanatçı, söz ve beste yazarı, şair özellikleri bulunan Hülya Şenkul bir çok ünlü sanatçıya yazdığı şarkı sözleri ile tanındı. En bilinen eseri ise Serdar Ortaç'a yazdığı Zakkum Çiçekleri şarkısı oldu. Şiirleri çok sayıda ünlü besteci tarafından bestelenen Hülya Şenkul’un şarkıları Bülent Ersoy, Muazzez Abacı, Emel Sayın, Adnan Şenses, Hüner Coşkuner, Sibel Can, Ebru Gündeş, Serdar Ortaç, Emrah ve Alişan gibi çok sayıda sanatçı tarafından yorumlanmıştır. Şarkıları arasında Serdar Ortaç’ın okuduğu “Zakkum Çiçekleri”, Emrah’ın okuduğu “Hey Hey Taksi” ve Bülent Ersoy’un yorumladığı “Ya Onu Geri Ver Ya Beni de Al” gibi eserler bulunuyor.