31 Mart yerel seçimlerinde İstanbul'da büyükşehir belediye başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu YSK'nın seçimi iptal etmesiyle 19 gün başkanlık yapmış oldu.

YSK İstanbul'daki Ak Parti ve MHP itirazlarını değerlendirip itiraz süreci boyunca tartışılan konularda son kararını verdi. Seçimleri iptal etti ve yeniden seçim için 23 Haziran gününü verdi.

İstanbullular yaz ayında yeniden sandığa gidecek. Adaylar değişmeyecek. Millet ittifakı adayı Ekrem İmamoğlu, Cumhur ittifakı adayı da Binali Yıldırım olacak. Ekrem İmamoğlu yaptığı değerlendirmede YSK'ya sert tepki gösterdi. Kararın gerekçesine bakıldığında Cumhurbaşkanlığı ve referandum seçimlerinin de şaibeli olduğunu söyledi. 

CHP MYK acilen toplandı ve İmamoğlu'nu da Ankara'ya çağırdı. Daha güçlü bir şekilde sandıktan çıkacaklarını vurguladılar. İBB başkanı olarak da seçime kadar İstanbul Valisi başkanlık yapacak. 

İmamoğlu ile 19 gün boyunca İstanbul halkı yeni uygulamalarla tanıştı. İBB Meclis oturumları şeffaflık gereği sosyal medyadan canlı yayınlandı. Annelere ücretsiz ulaşım hakkı ve öğrencilere ucuz akbil önergeleri meclise taşındı. En son İSKİ'ye suya yüzde 40 indirim yapılması için talimat göndermişti. Bir diğer yandan da herkesi kucaklayan bir başkan olarak DİSK temsilcilerini ağırlamış.  mayıs kutlamalarına da katılmıştı. İmamoğlu Ramazan ayına girerken pideye de zam yapılmayacağını açıklamıştı. Halk Ekrem İmamoğlu'na alışıyorken bu sefer de YSK olmadı bir daha dedi. 

İkinci bir seçime giderken en çok merak edilen durum İmamoğlu'nun aynı oyu alıp alamayacağı veya bu kez nasıl bir oy farkı çıkacak hep birlikte göreceğiz.