Herkes merakla YSK'nin vereceği kararı bekliyor. Ekrem İmamoğlu'na mazbata verildi ancak itiraz süreci sonucunda YSK henüz kesin kararını açıklamadı. YSK'nin bugün itirazı gündeme almasıyla yeniden merakla verilecek karar beklenmeye başlandı. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Ak Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerine ilişkin iptal ve yenilenmesi istemiyle yapmış olduğu olağanüstü itiraz talebini gündeme aldı.

 

YSK'nin bugünkü gündeminde Ak Parti'nin İstanbul seçimlerine olan olağanüstü itirazı var.

31 Mart yerel seçimlerinden sonra olağan itiraz süreçleri tamamlanmıştı. YSK’nin gündeminde, Ak Parti ve MHP’nin yaptığı olağanüstü itirazlar ile Ak Parti’nin Büyükçekmece seçim sonuçlarına yaptığı itiraz yer alıyor..

Saat 14.00’te Yüksek Seçim Kurulu’nun gündem toplantısının başlaması öngörülüyor.

Ak Parti olağanüstü itiraz dilekçesinde, oy sayım ve döküm cetvellerinin mühürsüz olduğunu, oy kaydırmaları yapıldığını, kayıp oy pusulalarının bulunduğunu, kısıtlı seçmenlerin oy kullandığını ve sandık kurullarının oluşumunda usulsüzlük yapıldığını iddia etmişti. Ak Parti, İBB seçiminin iptali için YSK’ye, KHK ile kamu hizmetinden çıkarılan seçmenlerin bulunduğu listeyi ek dilekçe de sunmuştu.

Ak Parti’nin YSK temsilcisi Recep Özel, Büyükçekmece'de seçim sonuçlarına itirazını yapmış ancak bu itirazın, içinde Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimine ilişkin itirazların da yer alması nedeniyle olağanüstü itirazla birlikte görüşülmesini istemiş YSK de bunu kabul etmişti.

MHP’nin olağanüstü itirazı

Ak Parti’nin ardından Milliyetçi Hareket Partisi de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Maltepe İlçe Belediye Başkanlığı seçimlerinin iptali istemiyle YSK’ye başvurmuştu.

Bugünkü toplantıda YSK’nin, itirazdaki üç başvuruyu da ele alması bekleniyor.

Gündem öncesi itiraz dilekçeleri başkanlık tarafından tüm kurul üyelerine dağıtıldı.