Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Suriye'nin İdlib kentinde yapılan saldırıda kimyasal silah kullanıldığının tespit edildiğini duyurdu.

Suriye'nin İdlib kentinde meydana gelen kimyasal saldırıya ilişkin yeni gelişme yaşandı... Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Otopside kimyasal silah kullanıldığı tespit edildi" açıklamasında bulundu.

İDLİB'DE ÖLENLERİN OTOPSİSİ ADANA'DA YAPILIYOR

İdlib'e düzenlenen kimyasal silah saldırısında hayatını kaybederek cesetleri Adana Adli Tıp Kurumuna getirilen 3 Suriyeli'nin otopsisi kente gelen DSÖ heyetinin de katılımıyla tamamlandı.
Suriye'de Beşar Esad rejiminin İdlib'de düzenlediği kimyasal  

silah saldırısında hayatını kaybeden ve cesetleri Adana Adli Tıp Kurumuna getirilen 3 Suriyeli'nin otopsi işlemleri Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) heyetinin de katılımıyla yapıldı.

Han Şeyhun beldesine kimyasal silahla gerçekleştirilen saldırıda yaşamını yitiren biri kadın 3 Suriyeli'nin yaklaşık 3 saat süren otopsisine Adana'ya gelen DSÖ heyeti de katıldı.

Özel kıyafetler verilen 3 kişilik heyetin yanı sıra otopside cumhuriyet savcısı, Adana Adli Tıp Kurumu uzmanları ve İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri de yer aldı.

Otopsinin kamerayla kaydedildiği, cesetlerden DSÖ yetkileri ve adlı tıp uzmanlarının numuneler aldığı öğrenildi.

DSÖ heyetinin numuneleri incelenmek üzere özel iki çantayla yanlarına aldığı görüldü.

ANKARA'DAN BMGK'YA RAPOR

Ankara dün olağanüstü BM Güvenlik Konseyi toplantısı öncesi uzman bulguları ve tanık ifadelerinden oluşan raporu Türkiye’nin BM Daimi Temsilciliği’ne acil kodla iletti.

Acil kodla yollanan raporda Suriye’nin İdlib vilayetindeki kimyasal saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısının 72’ye çıktığı bildirildi. Dışişleri, saldırıyı rejimin iki uçağının düzenlediğini belirtti. Yine rapora göre, saat 06.30’da 5 sorti yapıldı. Moskova ise rejimin kimyasal silah üretim tesisini vurduğunu savunurken Türkiye'nin raporunda rejimin hava saldırısında klor gazının kullanıldığı iddia edildi.

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, "Dünya Sağlık Örgütü’nün ya da af örgütlerinin de otopsiye katılmasını istedim çünkü maalesef ABD bunu bir sarin gazi saldırısı olarak yorumluyor. Sarin gazı da olsa o da bir kimyasal silahtır ama en insafsız silah, klor gazıdır" dedi.(mynet)