Küresel ısınma sürecinin hızla artması sonucu araştırmaları da hızlandıran iklim uzmanları şimdi de Netflix gibi online uygulamaların küresel ısınmayı hızlandırdığını belirtti.

Televizyon alışkanlıklarının son yıllarda bir hayli değiştiğini görüyoruz. Artık çevrimiçi şekilde izlenen diziler filmler haberler sayesinde küresel ısınma artıyor. Son yıllarda bu çevrimiçi izlemelerle karbondioksit salınımının arttığını belirttiler.

Tabiki bakıldığında tek sorun Netflix değil ama ülkede son zamanlarda en çok kullanılan plartform arasında yer alan Netflix de bunlara dahil. Ülkede her ne kadar kullanılmasa da Hulu ve Amazon gibi plartformlar da bu tehlikeyi tetikliyor.

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte daha büyük boyutlara ulaşan ekranlar bizlere daha büyük ekran kalitesi gerektiriyor. Bununla birlikte çevrimiçi plartformlara da çok iş düşüyor. Daha fazla bağlantıya ihtiyaç duyan bu plartformlar daha fazla elektrik ısı ve internet enerjisi yaydığı için karbondioksit salınımını da arttırmış durumda. Böyle devam ederse başlıca tehlikelerin bu plartformlar olacağı belirtiliyor.

Bu araştırmayı rakamsal verilere dayandırırsak yaklaşık olarak yarım saatlik bir yüksek kaliteli içerik izleme sayesinde 1,6 kilogramlık karbondioksit salınımı gerçekleşiyor. Bu ise oldukça yüksek bir veri.

.