İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi 23 Haziran'da gerçekleşecek. Günlerdir süren canlı yayında buluşma ve tartışma programının detayları açıklandı. Açıklama sonrası İmamoğlu sosyal medya hesabından rakibine başarılar dileyerek bir paylaşımda bulundu. Canlı Yayın nasıl olacak, nerede, hangi tarihte? İmamoğlu ve Yıldırım'ın canlı yayınında moderatör kim olacak? Haberimizde... İşte o detaylar...

Ekrem İmamoğlu katıldığı programda Binali Yıldırım'a aylar önce bir çağrıda bulunmuş ve birlikte canlı yayına çıkalım demokratik bir ortamda konuşalım diyerek seslenmişti. 31 Mart seçiminden önce bu buluşma gerçekleşmemişti. Gün geçtikçe seçimin de yenilenmesi ve yarışın da iyice kızışmasıyla birlikte yeniden gündeme gelen canlı yayında buluşma konusu parti yetkililerince değerlendirilip ele alındı. CHP'den Engin Altay ve Ak Parti'den Mahir Ünal'ın ortak çalışmasıyla birlikte 2 günlük süreçte canlı yayınla ilgili bir mutabakat hazırlandı ve bugün basın açıklamasıyla kamuoyuna duyruldu.

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkan Vekili Engin Altay ile Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Tanıtım ve Medya Başkanı Mahir Ünal ortak bir açıklama yaptı. Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde yapılan açıklamada

Canlı yayını Ak Parti ve CHP'nin belirleyeceği bir ekip teknik olarak üstlenecek. Yayın Yeri Lütfi Kırdar Kongre Merkezi olacak.

Canlı yayının moderatörlüğünü ise İsmail Küçükkaya yapacak. Mahir Ünal canlı yayın tarihini 16 Haziran saat 21:00 olarak açıkladı. 

Engin Altay Mahir Ünal'ın ardından söz alarak, moderatörün eşit sürede eşit sorular sorarak eşitlik ilkesiyle programı yöneteceğini söyledi. Uyduya servis edilen bu yayını dileyen yayın kuruluşları canlı olarak yayınlayacak. Yayınlar TV kanalları haricinde sosyal medyadan da canlı yayınlanabilecek.

Basın açıklamasıyla kamuoyuna duyurulan canlı yayın detaylarından sonra Ekrem İmamoğlu'da twitter hesabından paylaşımda bulunarak; "16 Haziran Pazar günü saat 21.00’de @KucukkayaIsmail moderatörlüğünde sizinle İstanbul’u tüm yönleriyle konuşmaktan büyük keyif alacağım. Başarılar dilerim @BY" diyerek rakibi Binali Yıldırım'ı etiketledi.