İngiliz hava yolu şirketi olan British Airways'in en önemli ortamlarından olan IAG, Air Europa'yı 1,1 milyar dolar para ile satın alma konusunda anlaşma sağladı. 

IAG'den tarafından yapılan açıklamanın içerisinde, Air Europa'nın 1,1 milyar dolar maddi kaynak ile Globalia şirketinden satın alınması anlamında mutabık kalındığını ifade etti. 

IAG, halihazırda İspanya'nın eski ulusal hava yolu şirketi Iberia ve ekonomik fiyatlar ile hizmet veren hava yolu işletmecisi Vueling’i kendi bünyesi içerinde bulunduruyor. 

IAG Üst Yöneticileri arasında yer alan Willie Walsh, bu konu hakkında yaptığı yorum ve değerlemelerinde, satın almanın ardından IAG'nin Avrupa ve Latin Amerika piyasasında lider pozisyonundaki konumunun daha da artarak güçleneceğini dile getirdi.  2020 Hedefleri Açıklandı

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından hazırlanmış olan ve Başkan Recep Tayyip Erdoğan tarafından da onaylanmış program içerisinde, dünya ekonomisinde yer alan gelişmelere ve temel göstergelere yer ayrıldı. Programın içinde, Türkiye ekonomisi, büyüme, istihdam ve yatırımlar hakkında 2020 senesine ait hedefler yer aldı.