İngiltere koronavirüsün ardından tarihinin en büyük sağlık krizi ile mücadele ediyor. Uzmanlar, acil servislerde yaşanan gecikmeler nedeniyle haftada 500 kişinin öldüğünü belirtiyor. Ambulans bekleme süreleri 20 saati aşarken hastaneye varıldığında da sorun bitmiyor.

 

İngiltere koronavirüsün ardından sağlık krizi ile mücadele ediyor. Uzmanlar, acil servislerde yaşanan gecikmeler nedeniyle haftada 500 kişinin öldüğünü belirtiyor. Ambulans bekleme süreleri 20 saati aşarken hastaneye varıldığında da sorun bitmiyor. İngiltere'de sağlık sistemi resmen çöktü. Hastaların ambulans beklerken hayatını kaybettiği bilgileri gelirken, hastaneye ulaşabilenler de muayene için saatlerce sedyede bekliyorlar. Üstelik ülkede grip ve türevi solunum yolu rahatsızlıklarında artışın yaşandığı kış aylarında "öksürük ve soğuk algınlığı ilaçlarında kıtlık" uyarısında bulunuluyor.

 

"ölümcül bir durum yoksa acile gelmeyin"

 

Koronavirüs pandemisinden sonra İngiltere en büyük sağlık sorunu ile karşı karşıya... Acil servisler tıka basa dolu, hastalar ambulans beklerken hayatlarını kaybediyor. Bazı hastanelerin ise vatandaşlara "ölümcül bir durum yoksa acile gelmeyin" uyarısında bulunduğu ifade ediliyor.