iPhone 6S kullanıcıları iOS 10.3.3’e dönebiliyor

Apple en stabil iOS 11 sürümü dışındaki tüm sürümlere geri dönüşü geçtiğimiz günlerde durdurmuştu. Ancak, iPhone 6S için durumun böyle olmadığı ortaya çıktı.

Apple, geçtiğimiz ay yayınladığı yeni işletim sistemi iOS 11 ile büyük yenilikler getirmeyi amaçlıyordu. Ancak, şirketin getirdiği yeniliklerden çok iOS 11’in hataları ve sorunları konuşulmaya başlandı. Küçük küçük onlarca sorunla birlikte gelen işletim sistemi, şimdiye kadar hiç olmadığı kadar çok hatayı bünyesinde barındırıyordu. Bunun üzerine Amerikan teknoloji devi, hızlıca güncellemeler yayınlamaya başladı. iOS 11.0.1 ile başlayan güncelleme serisi 0.2 ve 0.3 ile devam etti. Sorunlar çözülse de halen kulanıcıların pil konusundaki şikayetleri giderilmiş değil.

Yeni işletim sistemini yayınladıktan bir süre sonra eski işletim sistemlerine dönüşü tamamen engelleyen Apple, geçtiğimiz günlerde bunu yine yapmış ve iOS 10.3.3 ile iOS 11.0.0 sürümüne geri dönüşü tamamen engellemişti. Bu engelleme başlangıçta tüm cihazları kapsıyordu.

iPhone 6S Kullanıcıları Şanslı

Yeni ortaya çıkan bilgilere bakılacak olunursa durum pek de öyle değil. iPhone 6S kullanıcıları için şu anda Apple, iOS 10.3.3 sürümüne geri dönüşe izin veriyor. iOS 11 sürümüne ise geri dönüş yasaklanmış durumda. Apple’ın 10.3.3 sürümünü imzalamaya başlaması sayesinde pek çok iPhone 6S kullanıcısı eski stabil sürüme geri dönme imkanına sahip olacak. Apple’ın bu hamlesinin ardında ise pil ömrü sorunlarının olduğu düşünülüyor. Zira iOS 11’in tüm sürümlerinde büyük bir pil ömrü sorunu yaşanıyor.