İphone kullanıcıları dikkat! Avrupa Birliği yakın bir zamanda akıllı telefonlara tek tip şarj girişi şartı getirdi. Böylece USB-C elektronik cihazlarda standart şarj girişi olacak. Düzenleme özellikle iPhone'ların üreticisi Apple'ı, dolayısıyla iPhone sahiplerini etkileyecek! Nitekim Apple'dan bu konuda önemli bir açıklama geldi. Açıklama şirketin üst düzey yöneticisi olan Greg Joswiak tarafından yapıldı.

 

 

Mynet'in haberine göre; İphone'ların şarj girişi için tercihi yıllardır farklı bir giriş olan lightning'ten yana oldu. Android üreticiler USB-C'ye geçerken, Apple iPhone'ları lightning girişiyle çıkarmaya devam etti. Avrupa Birliği bu konuda kararlıydı. Hatta aylarca bu konu üzerine çalışmalar yürütüldü, onaylar geldi. Son olarak, Avrupa Birliği  üyesi ülkeler, 2024 yılında satılan bütün akıllı telefon, tablet ve kamera gibi elektronik cihazlarda USB-C şarj girişi kullanılmasını zorunlu hale getirecek yasal düzenlemeye son onayı verdi. 

Apple, USB-C'li bir iPhone'un geleceğine dair en açık onayını verdi. Bir röportajda, The Wall Street Journal'dan Joanna Stern tarafından Apple'ın pazarlama lideri Greg Joswiak'a şirketin lighting'i değiştirip değiştirmeyeceği soruldu. Joswiak, AB'nin şarj girişi düzenlemesi hakkında konuşarak "Açıkçası buna uymak zorunda kalacağız, başka seçeneğimiz yok" yanıtını verdi. Böylece Apple, ilk kez bu yeni düzenlemeye uymak zorunda kalacağını doğruladı.