Geride kalan Eylül ayı içerisinde yeni iPhone modellerinin tanıtımın7 yapan Apple, 4. çeyrek finansal istatistiklerini kullanıcılarına duyurdu. Apple tarafından bilgilerde yer alan raporda Apple 4. Çeyrekte 64 milyar dolar gelir elde etti. 64 milyar dolarlık bu gelirin Apple'ın günümüze kadar 4. çeyrek üzerinden elde etmiş olduğu en yüksek gelir olduğunu da görmek mümkün. Burada yer alan en önemli konu ise iPhone satışlarının düşüş yaşamasına rağmen rekor bir düzeyde gelir elde edilmiş olması göze çarpıyor. 

İPhone cihaz satışlarının düşüş yaşamasına karşın Apple'ın servis kısmı bir düzeyde yükselişi yaşadı. 2018 yılında aynı dönem ile karşı karşıya getirildiğinde gelirlerini yüzde 2 oranında artıran Apple, satışları düşmesine rağmen hala en büyük geliri iPhone modellerinden elde etmektedir. 

Apple, 2019 yılına ait olan son çeyrekte iPhone satışlarından 33,36 milyar dolar gelir ile  kapatmış oldu. 2018 yılının son çeyreği  ile karşılaştırmalar yapıldığında yüzde 9,2 oranında düşüş yaşandığını ve geride kalan yıl Apple'ın iPhone satışlarından 36,76 milyar dolar gelir elde ettiği de açıklandı. 

Apple Zirveye Tırmandı

Apple hisselerin kapanış gününde piyasa kapitilizasyonu alanında tekrar dünyanın en değerli şirketi unvanına sahip oldu. Bu konuda 1.063 trilyon dolar değer hacmine sahip olan Microsoft'u geçen şirket, ABD saatiyle sabah 11.20 itibariyle 1.065 trilyon dolar değerine kadar yükseldi. 

Microsoft, 25 Nisan'dan günümüze kadar piyasa değeri en fazla olan şirket olarak göze çarpıyordu. Bu konumda Microsoft'un ilk defa 25 Nisan'da çeyrek başına elde etmiş olduğu kazancın 1 trilyonu geçtiğini de açıklandı. 

Geride kalan haftalar içerisinde bilindiği üzere, Wall Street analistleri giderek artan ve yükseliş gösteren Apple hisse değeri miktarlarının iPhone satışlarıyla ilgili olarak tekrar yükseleceği belirtilmişti. Bununla beraber Microsoft hisseleri haftanın son iş günü elden çıkarılma işlemlerinde, şirketin hisse miktarı yüzde 2,2 oranında düşüşü gördü. Apple ise gün içerisinde yalnızca yüzde 0,4'lük bir düşüşü gördü.  Apple'ın tekrar zirveye çıkmasıyla beraber dünyanın en değerli şirketlerinin sıralamasında da değişim yaşandı. Marka danışmanlığı şirketi Interbrand, borsa değerlerinin işlem gördüğü haftanın son iş gününde yayınlamış olduğu rapor ile Apple'ı dünyanın en değerli markası olarak ilan etti ve Microsoft'u bu sıralama da dördüncü sıraya kadar düşürdü.