İranlı iş insanları Türkiye’ye yeni yatırımlarda bulunmaya devam ediyor. Bölgenin önde gelen taşıt üreticilerinden biri olan, İran merkezli Khodro Company, ülkemizin Van şehrinde yeni bir fabrikayı hayata geçirmek için faaliyetlerine start verdi.

Bu kuruluş çalışmaları çerçevesinde Van’da bulunan Khodro CEO’su Farshad Moqimi, başta Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez olmak üzere, şehrin yönetim ve iş kesimlerinin önemli adlarıyla çeşitli görüşmeler gerçekleştirdi. Moqimi, Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü yetkililerinden Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva’ya kadar pek çok önemli adla toplantılar yaptı.

Firmanın CEO’su olan Moqimi, Van’da otomotiv fabrikası kurma konusunda kararlarını ilan edince, haber şehirde memnuniyetle karşılandı. Van’ın Organize Sanayi Bölgesi’nde firmaya tahsisi gerçekleşecek 50 hektar büyüklüğündeki alana fabrikanın inşa edileceği aktarılıyor. Fabrikanın şehirde ilk aşamada 1000 kişilik yeni istihdam imkânı yaratacağı öngörülüyor. Khodro firmasının fabrika kurma isteği hakkında açıklamalarda bulunan Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, firmayı araştırdıklarında ciddi bir firma olduğunu saptadıklarını ve bu yatırımın gelecekte başka firmalara da örnek teşkil etmesini dilediklerini belirtti.