İsrail ordusu Gazze’ye saldırı başlattığını duyurdu. İsrail ordusu, Filistin'in Gazze Şeridi'nin yanı sıra Lübnan'a da saldırı başlattığını açıkladı. 

 

Sözcü’nün aktardığına göre, Lübnan basını İsrail ordusunun Lübnan'ın güneyinde yer alan Filistin mülteci kampı er-Reşadiye yakınlarında bir alanı bombaladığını yazdı. Haberlerde, İsrail’e ait savaş uçaklarının Sur kentinde bulunan er-Reşadiye etrafına en az 3 füze fırlattığı kaydedildi.

 

Lübnan'dan İsrail'e atılan füzeler ve havan mermilerinin ardından İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, iki aydır toplanmayan güvenlik kabinesini kırmızı alarmla topladı.

 

Lübnan-İsrail sınırında görev yapan Birleşmiş Milletler Geçici Barış Gücü (UNIFIL), sınır bölgesindeki mevcut durumun “çok tehlikeli” olduğu uyarısında bulunurken, her iki ülkenin de savaş istemediklerini açıkladı. UNIFIL'den yapılan yazılı açıklamada “Son 24 saatteki eylemler tehlikeli ve ciddi gerilim riski taşıyor. Tüm taraflara Mavi Hat boyunca tüm eylemlerini durdurması çağrısı yapıyoruz” denildi.