Soğuk havalar tekrardan ülkemizde etkisini göstermeye başladı. Vatandaşlar uzmanların yapacağı açıklamaları tüm dikkatleriyle takip etmeye başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü 10 il için sarı uyarı verdi. İstanbul'da kar ne zaman yağacak soruları sorulmaya başladı. İşte detaylar.

Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen Twitter hesabından herkesin merak ettiği kar yağışıyla alakalı son bilgileri paylaştı. İstanbul için hava durumu ile ilgili bilgiler veren Orhan Şen, "İstanbul'da bugün hava soğuk ve yağmurlu. Sıcaklık 9 derece. Öğlen yağış kesiliyor, yarın hafif yağmurdan sonra hafta sonu dahil yağış yok. Sıcaklık hafta içinde 12-13 dereceyi geçmeyecek. Poyraz bugün akşama kadar kuvvetli esecek. Üşütür iyi giyinmek gerek." ifadelerini kullandı.

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada "Meteoroloji'nin değerlendirmelerine göre; Marmara Denizi'nde rüzgâr yarın ilk saatlerden itibaren kuzey ve kuzeydoğu yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına şeklinde esecek. Fırtınanın; Salı akşam saatlerinden sonra etkisini kaybedeceği bekleniyor." ifadeleri kullanıldı.

İSTANBUL'DA KAR NE ZAMAN YAĞACAK?

Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten geçtiğimiz günlerde yapmış olduğu sosyal medya paylaşımda "Pazartesi çok soğuk. Salı günü de soğuk. Kar için sinoptik desen oluşmaya başlıyor. İlerleyen günlerde kar takibi heyecanı başlar" ifadelerini kullanmıştı.

İSTANBUL DAHİL 10 İL İÇİN SARI UYARI

Meteoroloji Müdürlüğü'nün sarı uyarı verdiği iller ise İstanbul, Bursa, Aydın, Edirne, İzmir, Manisa, Balıkesir, Çanakkale, Kırklareli ve Tekirdağ oldu.