Almanya ve Fransa Başkonsolosluklarına kargo ile gönderilen şüpheli koliler paniğe neden oldu. K-9 köpeklerinin tepki verdiği kolileri inceleyen bomba imha uzmanları, fünye ile paketleri patlattı. Caddenin araç ve yaya trafiğine kapatıldığı olayda, kolilerin içerisinden yılbaşı için konsolosluklara gönderildiği öğrenilen lokum ve kolonya çıktı.

Olay, saat 15.00 sıralarında Beyoğlu Gümüşsuyu İnönü Caddesi üzerindeki Almanya Başkonsolosluğu ve Taksim İstiklal Caddesi üzerindeki Fransa Başkonsolosluğunda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, öğle saatlerinde konsolosluklara kargo ile koli geldi. Kolilerde rutin arama yapan görevliler, K-9 köpeklerinin tepki verdiğini fark etti. Bunun üzerine görevliler polis ekiplerine ihbarda bulundu.

İhbar üzerine Almanya Başkonsolosluğuna gelen polis ekipleri, güvenlik şeridi çekerek çevrede önlem aldı. Ardında bomba imha uzmanlarına bilgi verildi. Kısa sürede olay yerine gelen uzman ekip, önce K-9 köpeğiyle pakette inceleme yaptı. Köpeğin tekrardan tepki vermesi üzerine hazırlanan uzman ekip, fünye ile paketi patlattı. Olay esnasında ise cadde araç ve yaya trafiğine kapatıldı. Polis, otomatik silahlarla çevrede konuşlandı.