İstanbulkart kişiselleştirme işlemi: Mobil uygulama, 153 ya da internet sitesi üzerinden yapılabilmektedir. Son tarih ise 31 Aralık 2022 olarak açıklandı.. 

 

Resmi tatiller arasında yer alan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'ndan itibaren kişiselleştirme sistemi devreye girecek. İstanbulkart kişiselleştirme yapmayanlar ise resmi tatillerde ücretsiz ulaşımdan faydalanamayacak. 

 

BELBİM A.Ş. Genel Müdürü Nihat Narin, İstanbulkart'ı neden kişiselleştimeliyiz? İşte o açıklama..

 

"İstanbulkart artık bir kredi kartı gibi marketlerde alışveriş yapılabilen bir yaşam kartı oldu. Bu durum İstanbulkarta yüklenen bakiye miktarını artırdı. Bizim artık İstanbulkarta yüklenen bu yüksek bakiyeleri koruma altına almamız gerekiyor. Kredi kartınızı kaybettiğimizde bizler ne yaparız? Hemen bankayı arar ve kartı kullanıma kapatırız. İstanbulkartı kişiselleştirdiğimizde de içindeki bakiyeyi aynı şekilde koruma altına alabileceğiz. Ama kartınız anonim bir kartsa bunu yapmak mümkün değil. Bu nedenle kişiselleşmemiş İstanbulkartlar 31 Aralık'tan sonra kullanıma kapatılacak.”

 

İSTANBULKART KİŞİSELLEŞTİRME NASIL YAPILIR?

 

-Kişiselleştirme yapmak için uygulamaya giriş yapın ve ana sayfadan “Kart ekle” alanındaki yönlendirmeleri takip edilerek tanımlama işlemini tamamlayın.

-Diğer bir yol ise www.bireysel.istanbulkart.istanbul veya www.kisisellestirme.istanbulkart.istanbul adreslerinden gerekli bilgiler doldurularak kartlar kişiselleştirilebilir.

-İstanbulkart mobil uygulamasından ya da 153’ü arayarak da İstanbulkart kişiselleştirme işlemini yapabilirsiniz.